H κάρτα που αντικαθιστά όλες τις πιστωτικές σας

H κάρτα που αντικαθιστά όλες τις πιστωτικές σας
Photo:

Τις αποθηκεύει και «μεταμορφώνεται» σε όποια χρειαστείτε κάθε φορά - Δείτε το βίντεο.

Η συσκευή λέγεται Coin, έχει το μέγεθος μιας συνηθισμένης κάρτας, σύνδεση bluetooth, μια μικρή οθόνη e-ink, ένα κουμπί, μπαταρία που διαρκεί δύο χρόνια και μια μαγνητική ταινία που παριστάνει κάθε φορά την κάρτα που θέλετε.

Ο χρήστης εγκαθιστά την εφαρμογή στο iPhone ή το Android κινητό του και περνάει τις κάρτες του από έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη αποθηκεύοντας την πληροφορία της μαγνητικής τους ταινίας. Η πληροφορία περνάει στο Coin. Όταν έρθει η ώρα να κάνει μία συναλλαγή, επιλέγει πατώντας το κουμπί ποια κάρτα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και το Coin προσποιείται ότι είναι η συγκεκριμένη κάρτα.

Η συσκευή επικοινωνεί συνεχώς μέσω bluetooth με το τηλέφωνό σας και ο χρήστης λαμβάνει ειδοποίηση αμέσως μόλις η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώσει ή η σύνδεσή τους διακοπεί. Μάλιστα, σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσής το Coin δεν λειτουργεί.

 Διαβάστε ακόμη: Το μέλλον των πληρωμών από το κινητό μας

Ο δημιουργός του είναι ο Kanishk Parashar ο οποίος έχει εμπειρία από άλλες προσπάθειες mobile payment. Έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση από venture κεφάλαια και angel investors, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια μέσω crowdfunding στο επίσημο site.

Η ιδέα έχει μια σειρά από πρακτικά προβλήματα όπως το αν είναι νόμιμο να κάνεις πληρωμή με ένα αντίγραφο της πιστωτικής που βρίσκεται στο σπίτι ή πώς θα πείσεις τον δύσπιστο καταστηματάρχη που θέλει να δει το πλαστικό με την υπογραφή. Αλλά οι δημιουργοί υπόσχονται πως όλα αυτά θα ξεπεραστούν προτού αρχίσει η εμπορική διάθεση στα μέσα του 2014.

Η συσκευή λειτουργεί προς το παρόν μόνο με ανάγνωση της μαγνητικής ταινίας (swipe) και για να διαδοθεί στην Ευρώπη θα πρέπει να ενσωματώσει και το τσιπ με το οποίο είναι πλέον εφοδιασμένες οι περισσότερες κάρτες. Ίσως στην επόμενη έκδοση.

Δείτε πώς λειτουργεί