H συντριβή του Boeing 777 «παρέσυρε» τα χρηματιστήρια

H συντριβή του Boeing 777 «παρέσυρε» τα χρηματιστήρια

Στο «κόκκινο» τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, με πτώση άνοιξε η Wall Street - Φόβοι για κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

Η συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, προκάλεσε πτώση και στους δείκτες των Χρηματιστηρίων της Ευρώπης.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωνε πτώση κατά 1,1% ενώ στη Γαλλία ο CAC έπεφτε κατά 1,3%.

«Τα νέα της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία ξεκάθαρα είχε μεγάλη επίπτωση στις διαπραγματεύσεις στις αγορές στο τέλος των συνεδριάσεων», δήλωσε η Μπρέντα Κέλι, αναλύτρια στην IG, η οποία επισήμανε τους φόβους των επενδυτών για την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή.

Την ίδια ώρα στο κόκκινο πέρασαν οι δείκτες στη Wall Street περί τα μέσα της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία καθώς οι επενδυτές φοβούνται τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία μιας κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα ο δείκτης Dow Jones έπεφτε κατά 0,28%, ήτοι 48,55 μονάδες, και βρέθηκε στις 17.089,65 μονάδες και ο Nasdaq -0,64%, ήτοι 28, 38 μονάδες, στις 4.397, 59 μονάδες.

Διαβάστε σχετικά: 

Αεροπορική τραγωδία: Κατάρριψη Boeing 777 στην Ουκρανία

Διαβάστε ακόμη: 

H Wall Street είναι στα πρόθυρα «φούσκας»;