H startup που θέλει να φέρει όλους του Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα!

H startup που θέλει να φέρει όλους του Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα!

Η Toorbee συνδέει την Ελλάδα με την ταξιδιωτική αγορά της Κίνας.

Με στόχο να αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταξύ μεγάλων online τουριστικών πρακτόρων της Κίνας και μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων της Ευρώπης, και έχοντας ως αφετηρία την Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της η Toorbee, η πρώτη ελληνική startup παροχής εξειδικευμένων B2B υπηρεσιών στο χώρο του τουρισμού.

Η Toorbee μέσα από συνεργασίες με μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, έχει συνδεθεί και ήδη παρέχει σε μεγάλους online travel agents της Κίνας τη διανομή «in-destination» υπηρεσιών σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μεταφορά, ξενάγηση, ημερήσιες εκδρομές, εστίαση, παροχή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές κ.α.

Παράλληλα, και πέρα από τη διανομή, η Toorbee μέσα από τις τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσει, προσφέρει σε αυτές τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη δημιουργία στοχευμένου οπτικοακουστικού υλικού για τις υπηρεσίες τους, με πολύ χαμηλό κόστος.

«Ο Κινέζος ταξιδιώτης θέλει πολύ να δοκιμάσει νέα πράγματα και νέες εμπειρίες, ως ο μεγαλύτερος spender στον κόσμο, αλλά πρέπει πρώτα να ενημερωθεί, να καταλάβει ποια είναι η προσφερόμενη υπηρεσία» αναφέρει ο ένας εκ των δύο ιδρυτών και CEO της Toorbee, Γιώργος Παπαχρήστος.

«Το πρόβλημα αυτό λύνεται μέσα από τα συστήματα της Toorbee με τη δημιουργία εξαιρετικού γραπτού, οπτικού και ηχητικού localized content, το οποίο αυξάνει κατά πολύ το conversion και τις πωλήσεις».

Τονίζεται ότι η Toorbee έχει προχωρήσει ήδη σε συνεργασία με μεγάλους online travel agents της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ στοχεύοντας να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των Κινέζων τουριστών.

Η Toorbee έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση 250.000 ευρώ από επενδυτές προερχόμενους από την Κίνα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ενώ ετοιμάζεται για ένα δεύτερο γύρο χρηματοδότησης από venture capital funds, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, αξιοποιώντας έτσι τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η συγκεκριμένη τουριστική αγορά.