H Wal – Mart πατάει «φρένο»

H Wal – Mart πατάει «φρένο»
Photo:

Η μείωση στην κατανάλωση και οι «αμετάβλητες» πωλήσεις οδηγούν στην καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της εταιρείας. 

Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2014 προχώρησε η Wal-Mart. Ο λόγος είναι ότι η μείωση στην καταναλωτική ζήτηση παραμένει, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Συγκεκριμένα η κίνηση στα καταστήματα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,1%, σημειώνοντας την έβδομη διαδοχική τριμηνιαία πτώση. Οι πωλήσεις στα καταστήματα της Wal-Mart στις ΗΠΑ, εξαιρουμένων εκείνων που άνοιξαν ή έκλεισαν πρόσφατα, δεν μεταβλήθηκαν, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Επίσης οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο καταγράφουν μείωση πέντε συνεχόμενα τρίμηνα.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα εμφανίσει προσαρμοσμένα κέρδη 1,10 με 1,20 δολάρια ανά μετοχή την τρέχουσα περίοδο, και «σχετικά αμετάβλητες» πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο. Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη 1,18 δολάρια ανά μετοχή.

Για την περίοδο έως τις 31 Ιουλίου, η Wal-Mart εμφάνισε κέρδη 4,09 δισ. δολάρια, ή 1,26 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,07 δισ. δολάρια ή 1,24 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι. Τα ανά μετοχή κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν 1,21 δολάρια.

Το Μάιο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι αναμένει κέρδη 1,15 με 1,25 δολάρια ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Τέλος, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 2,8% στα 120,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 119 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: 

Μπαράζ απολύσεων από τη Cisco

Οι 20 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου