Η Airbus απλώνει ακόμη περισσότερο τα φτερά της στην Κίνα

Η Airbus απλώνει ακόμη περισσότερο τα φτερά της στην Κίνα
epa05189869 An Airbus slogan is printed on a flag as an aircraft is seen at a distance, during ground-breaking ceremonies for an Airbus A330 Completion and Delivery Center at Airbus Tianjin facilities in Tianjin municipality, China, 02 March 2016. The facility will be installing cabins and furnishing, and conduct exterior painting in Airbus aircraft coming from its assembly line in France. EPA/ROLEX DELA PENA

Νέο μνημόνιο συνεργασίας της αεροναυπηγικής εταιρείας με το Πεκίνο.

 

Η Airbus και η Κίνα θα ενισχύσουν και θα εμβαθύνουν την αμοιβαία επωφελή τους συνεργασία στην αεροπορία και την αεροδιαστημική, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Airbus China.

Το μνημόνιο συμφωνίας υπογράφηκε στο Βερολίνο από τον Φαμπρίς Μπρεζιέ, γενικό διευθυντή της Airbus και πρόεδρο της μονάδας Εμπορικών Αεροσκαφών και από τον Χε Λιφένγκ, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) της Κίνας.

Η επιτυχία της βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ της Airbus και της Κίνας την καθιστά πρότυπο αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας στον τομέα υψηλής τεχνολογίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, δήλωσε ο Μπρεζιέ.

«Μαζί με τους Κινέζους εταίρους μας, είμαστε σίγουροι για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και των ευκαιριών και προσβλέπουμε σε μια ακόμα βαθύτερη και ευρύτερη εταιρική σχέση», δήλωσε ο Μπρεζιέ.

Η Airbus και η Κίνα θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων μηχανικής και της τεχνολογικής καινοτομίας στην Κίνα και θα προωθήσουν επίσης την ενσωμάτωση των Κινέζων προμηθευτών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της Airbus. Στις 27 Μαΐου, η Airbus ξεκίνησε την κατασκευή της πρώτης γραμμής συναρμολόγησης ελικοπτέρων στην Κίνα. Το εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί το 2018.

Σύμφωνα με την Airbus China, η Airbus αναμένεται να παραδώσει το πρώτο της αεροσκάφος A330 το Σεπτέμβριο του 2017 από το κέντρο ολοκλήρωσης και παράδοσης της στο Tianjin της Βόρειας Κίνας.