Η Δικαιοσύνη καλεί το πρώην αφεντικό της Volkswagen

Η Δικαιοσύνη καλεί το πρώην αφεντικό της Volkswagen
Volkswagen CEO Martin Winterkorn gives his closing speech during the Volkswagen group night ahead of the Frankfurt Motor Show (IAA) in Frankfurt, Germany, September 14, 2015. REUTERS/Kai Pfaffenbach - RTS134E Photo: REUTERS

Εισαγγελική έρευνα κατά του Μάρτιν Βίντερκορν μετά τις αποκαλύψεις για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Έρευνα εις βάρος του πρώην επικεφαλής της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν ξεκίνησαν σήμερα οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, αναφορικά με το σκάνδαλο ελέγχου εκπομπής ρύπων, ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε προ ημερών, έπειτα από εννέα χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας.

Οι έρευνες εις βάρος του Winterkorn αφορούν «κατηγορίες για απάτη στις πωλήσεις αυτοκινήτων με παραποίηση των στοιχείων εκπομπής ρύπων», ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία θέτει σε διαθεσιμότητα τρεις κορυφαίους μηχανικούς σε μία προσπάθεια να διαχειριστεί την κρίση.

Όπως ισχυρίστηκε ο πρώην CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας την προηγούμενη εβδομάδα, δεν γνώριζε για τη χρήση του λογισμικού, που φέρουν κάποια οχήματα της εταιρείας, το οποίο παραποιούσε τις μετρήσεις κατά τους ελέγχους που γίνονταν για τις εκπομπές ρύπων.

Πηγές με γνώση του ζητήματος, αναφέρουν στο Reuters, ότι η εταιρεία έθεσε σε διαθεσιμότητα τους επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας Volkswagen, της Audi και της Porsche.