Η ελληνική Persado συγκέντρωσε ακόμα 30 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση

Η ελληνική Persado συγκέντρωσε ακόμα 30 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση
Photo:

Η Goldman Sachs ηγήθηκε του νέου γύρου χρηματοδότησης.

Η ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο λεγόμενο μάρκετινγκ πειθούς (persuasion marketing), η Persado, συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια σε έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης με πρωταγωνίστρια την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία που ονομάζεται “persuasion automation” (αυτοματοποιημένη πειθώ) που μετατρέπει τη χειροκίνητη δημιουργία διαφημιστικών μηνυμάτων σε μία αυτόματη διαδικασία, η οποία εκμεταλλευόμενη λογισμικά διαχείρισης δεδομένων, δημιουργεί και επιλέγει τα πιο κατάλληλα μηνύματα για μία επικοινωνιακή καμπάνια μάρκετινγκ.

Η πλατφόρμα “persuasion automation” χρησιμοποιεί σημασιολογικούς αλγόριθμους για να δημιουργήσει το ιδανικό κάθε φορά μήνυμα για μια στοχευμένη καμπάνια marketing, επιλέγοντας μέσα από όλους τους πιθανούς συνδυασμούς προτρεπτικής γλώσσας, συναισθημάτων, προϊοντικής περιγραφής και στοιχείων μορφοποίησης. Το λογισμικό “χαρτογραφεί” συναισθήματα και παράγει γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαλεία επικοινωνίας όπως είναι τα προωθητικά emails, landing pages σε sites, SMS και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιδέα των δύο συνιδρυτών, Άλεξ Βρατσκίδη και Ασάφ Μπασίου, άρχισε να υλοποιείται το 2012 και έκτοτε έχουν «τρέξει» περισσότερες από 4.000 εκστρατείες. Κύριος μέτοχος της εταιρείας (μαζί με τον Άλεξ Βρατσκίδη και την Bain Capital) είναι ο πρόεδρος και έτερος ιδρυτής της Upstream Μάρκος Βερέμης.

Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2015 η εταιρεία είχε ανακοινώσει μάλιστα νέα χρηματοδότηση ύψους 21 εκατ. δολαρίων από την StarVest Partners, την Bain Capital Ventures, την American Express Ventures και την Citi Ventures, ολοκληρώνοντας έτσι το δεύτερο γύρο αναζήτησης επενδυτών.

H Persado, με έδρα στη Νέα Υόρκη και γραφεία σε Αθήνα (όπου γίνεται η ανάπτυξη λογισμικού και η τεχνολογική υποστήριξη της εταιρείας), σε Σαν Φρανσίσκο, Λονδίνο, Ρώμη και Ρίο ντε Τζανέιρο, είχε ήδη εξασφαλίσει στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης 15 εκατ. δολάρια. Αν προστεθούν και τα 19 εκατ. δολάρια που επένδυσε η UpStream,  τα συνολικά κεφάλαια ξεπερνούν τα 80 εκατ. δολάρια.