Η Fidelity National εξαγοράζει τη Worldpay σε μια συμφωνία ύψους 43 δισ. δολαρίων

Η Fidelity National εξαγοράζει τη Worldpay σε μια συμφωνία ύψους 43 δισ. δολαρίων

H FIS συμφώνησε να καταβάλλει στους μετόχους της WorldPay αντίτιμο συνολικού ύψους 35 δισ. δολαρίων, αλλά και να αναλάβει τα χρέη της εταιρείας.

Μία βρετανική εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών, η οποία κάποτε ανήκε στη Royal Bank of Scotland, πωλείται σε αμερικανική ανταγωνίστρια έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 43 δισ. δολαρίων. Ο λόγος για την WoldPay, η οποία περνάει στον έλεγχο της Fidelity National Information Services (FIS).

H FIS συμφώνησε να καταβάλλει στους μετόχους της WorldPay αντίτιμο συνολικού ύψους 35 δισ. δολαρίων, αλλά και να αναλάβει τα χρέη της εταιρείας ύψους 8 δισ. δολαρίων. Οι μέτοχοι της Worldpay θα λάβουν 0,9287 μετοχές της FIS και 11 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία σε 112,12 δολάρια ανά μετοχή, με premium περίπου 14%, με βάση το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή.

Η WorldPay είχε πωληθεί από την RBS στο πλαίσιο των όρων, που τέθηκαν στη βρετανική τράπεζα για να λάβει κρατική σανίδα σωτηρίας κατά την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το αντίτιμο που καταβάλλει η FIS σημαίνει ότι η αξία της είναι σήμερα 8 δισ. στερλίνες υψηλότερη από εκείνη της RBS.

Πηγή: BBC