Η Google βρήκε τρόπο για να εξοικονομήσετε δεδομένα στο κινητό σας

Η Google βρήκε τρόπο για να εξοικονομήσετε δεδομένα στο κινητό σας
Melbourne, Australia - May 23, 2016: Close-up view of Google apps on an Android smartphone, including Chrome, Gmail, Maps.

Το Triangle, μία εφαρμογή που αναπτύσσει η Google, είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αποτρέπει άλλες εφαρμογές να συνδέονται στο Internet.

Το mobile Internet έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τις ταχύτητες σύνδεσης από τις φορητές συσκευές να είναι πλέον μεγαλύτερες από ποτέ και το streaming περιεχομένου να αποτελεί καθημερινότητα, ωστόσο υπάρχουν χρήστες που δεν μπορούν να απολαύσουν τις συγκεκριμένες τεχνολογίες όσο το επιθυμούν.

Κι αυτό γιατί τα πακέτα δεδομένων που προσφέρονται από τους παρόχους είναι αρκετά περιορισμένα, ενώ ορισμένα από τα δεδομένα μας δαπανώνται σε υπηρεσίες και εφαρμογές που θεωρούνται «άχρηστα» στους περισσότερους χρήστες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε δεδομένα, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για σερφάρισμα, ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Το Triangle, μία εφαρμογή που αναπτύσσει η Google, είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αποτρέπει άλλες εφαρμογές να συνδέονται στο Internet.

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία του Triangle βασίζεται στη χρήση ενός δικτύου VPN, ενώ το app προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες, όπως πληροφόρηση για τα megabytes που έχουν καταναλωθεί αλλά και διάφορα δώρα.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε λίγες χώρες, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στους χρήστες συσκευών με Android.