Η Lockheed Martin δημιουργεί ένα διαστημικό RV για τη NASA

Η Lockheed Martin δημιουργεί ένα διαστημικό RV για τη NASA

Η εταιρεία ήταν μεταξύ των έξι ιδιωτικών εταιρειών που υπέγραψαν συμφωνία ύψους 65 εκατ. δολαρίων με τη NASA για την κατασκευή ενός πρωτοτύπου φέτος.

Η Lockheed Martin εργάζεται πάνω σε ενός είδους διαστημικού RV που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση αστροναυτών στην επιφάνεια πλανητών όπως ο Άρης ή η Σελήνη.

Η εταιρεία ήταν μεταξύ των έξι ιδιωτικών εταιρειών που υπέγραψαν μια συμφωνία ύψους 65 εκατ. δολαρίων με τη NASA για την κατασκευή ενός πρωτοτύπου της βάσης φέτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Inverse. Και οι έξι εταιρείες θα αναπτύξουν ένα πρωτότυπο και θα το παρουσιάσουν στη NASA, η οποία θα επιλέξει το «νικητή», ο οποίος τελικά θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα προς κατασκευή μοντέλο του διαστημοπλοίου.

Άλλες εταιρείες που συμμετέχουν στην εν λόγω διαδικασία είναι η Boeing, η Space Systems, η Orbital ATK, η NanoRacks και η Bigelow Aerospace. Η Lockheed είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει το πρωτότυπό της, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Kennedy Space Center.

Με μήκος 6,7 μέτρα και πλάτος 4,5 μέτρα, μοιάζει πολύ περισσότερο σαν κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα συνηθισμένο camping, παρά ως κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει το «σπίτι» αστροναυτών στο διάστημα. Πέρα από τον ειδικό χώρο για τους επιβάτες, το RV θα διαθέτει μηχανές υποστήριξης ζωής, σταθμούς ύπνου και μηχανές άσκησης.

Αν επιλεγεί τελικά από τη NASA, το σκάφος θα βρεθεί σε τροχιά στη Σελήνη στον διαστημικό σταθμό Deep Space Gateway, που χρησιμοποιείται ως σημείο εκκίνησης για άλλους σταθμούς.

Δείτε ακόμη: Lockheed Martin: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον «γίγαντα» των όπλων