Η μεγάλη έκπληξη που ετοιμάζει η Apple για το iPhone 8

Η μεγάλη έκπληξη που ετοιμάζει η Apple για το iPhone 8

Και γιατί μπορεί να σας κοστίσει πάνω από 1.000 δολάρια.

Οργιάζουν οι φήμες για το πώς θα μοιάζει το επετειακό iPhone 8.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, το νέο iPhone θα έχει πιθανότατα μια κάμερα τελευταίας τεχνολογίας με υποστήριξη 3D λειτουργιών, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει μια σειρά εφαρμογών, όπως η αναγνώριση προσώπου.

Η μια λειτουργία 3D για την μπροστινή κάμερα θα είναι για παιχνίδια, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόσωπο τους για avatar, ενώ οι υπόλοιπες θα περιλαμβάνουν την αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση ίριδας και φυσικά θα χρησιμεύσουν, ώστε οι κάτοχοι να βγάζουν καλύτερες selfies!

Μια κάμερα αισθητήρα που μπορεί να εντοπίσει την απόσταση στην οποία βρίσκονται τα αντικείμενα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει κι άλλες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, μια αναδυόμενη τεχνολογία για την οποία ο CEO της Apple Τιμ Κουκ μίλησε δημόσια.

Η Apple εξαγόρασε πρόσφατα την Faceshift, μια εταιρεία που προσομοιώνει τις εκφράσεις του προσώπου, και η τεχνολογία της οποίας θα χρησιμοποιηθεί. Ο αισθητήρας θα περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία της PrimeSense, μια εταιρεία AR την οποία εξαγόρασε ο τεχνολογικός κολοσσός το 2013.

Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες είχε ακουστεί έντονα ότι η Apple προσπαθούσε να δει πώς θα «εκμεταλλευτεί» τις startups που έχει εξαγοράσει και που δουλεύουν ήδη πάνω σε συγκεκριμένες τεχνολογίες.

Ο μπροστινός αισθητήρας επίσης θα χρησιμοποιεί έναν υπέρυθρο πομπό και δέκτη, σύμφωνα με τον Kuo, και θα έχει μια τεχνολογία λέιζερ της Lumentum, όπως έχει ήδη γραφτεί.  Τέλος, ο Kuo πιστεύει ότι ολόκληρη η μονάδα της κάμερας θα παράγεται από τη Sony.

Δείτε ΕΔΩ πώς θα μοιάζει το νέο iPhone 8