Η Ελληνίδα μητέρα που έκανε δουλειά τις ανησυχίες της

Η Ελληνίδα μητέρα που έκανε δουλειά τις ανησυχίες της

Η Ζινέτ Σκλιβάνου, αποκαλύπτει στο FortuneGreece.com τη δική της συνταγή της επιτυχίας.

Μπορεί το ενδιαφέρον σου για το ποιο βερνίκι είναι κατάλληλο για τα νύχια της κόρης σου, να σε οδηγήσει να εξάγεις τα προϊόντα σου σε 33 χώρες μέσα σε μόλις 16 μήνες; Αν είσαι η Ζινέτ Σκλιβάνου, ιδρυτής και ιδιοκτήτρια της Safe n Beautiful, μπορείς.

Λίγο μετά τα πυροτεχνήματα της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών της Αθήνας, η Ζινέτ Σκλιβάνου αποφασίζει να μπει μαζί με τον σύζυγο της σε έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους και επικερδείς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών.

Επέλεξαν μάλιστα για διακριτικό τίτλο της εταιρείας τους αυτό που είναι το όνειρο του μέσου Έλληνα, το «Dream House». Και το προσέφεραν και με το παραπάνω, καθώς η ίδια ως διακοσμήτρια είτε πραγματοποιούσε τα όνειρα των νέων ζευγαριών, είτε ήταν εκεί για να δώσει λύσεις σε όποια προβλήματα μπορεί να προέκυπταν.

Ως γνωστόν, όμως, το όνειρο αυτό δεν άργησε να γίνει εφιάλτης τόσο για τους περισσότερους ιδιοκτήτες όσο και για τους εργολάβους. Κάπως έτσι η απόφαση να σταματήσουν από την οικοδομή ήρθε σχεδόν αυτόματα.

40 Έλληνες επιχειρηματίες, κάτω των 40 ετών, που καινοτομούν και διακρίνονται

Η εγκατάλειψη των κατασκευών και η νέα στροφή στη καριέρα της
Μητέρα δύο μικρών κοριτσιών και χωρίς δουλειά πλέον, η Ζινέτ έψαχνε τα επόμενα βήματα της σε περιβάλλον κρίσης. Το καλοκαίρι του 2010, στα δωδέκατα γενέθλια της μεγάλης της κόρης, ψάχνοντας στο ίντερνετ να βρει μια διαφορετική από τα συνηθισμένα ιδεά για παιδικό πάρτυ, ανακάλυψε ότι στην Αμερική  πραγματοποιούνταν παιδικά spa, με μάσκες ομορφιάς από σοκολάτα, μακιγιάζ και περιποίηση νυχιών στο σπίτι της εκάστοτε εορτάζουσας. Κάποια στιγμή είχε την ευκαιρία να το δει και από κοντά στη δεύτερη πατρίδα της, τη Μεγάλη Βρετανία.

Αποφάσισε να δημιουργήσει την επιχείρηση «kids spa parties», η οποία, αν και σε καιρό κρίσης, κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, όχι όμως τέτοια ώστε να αποτελέσει τη βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της Ζινέτ. Της πρόσφερε όμως την δυνατότητα να δει την επόμενη κίνηση της, η οποία μπορεί να της στέρησε τον ύπνο, της χάρισε όμως την χαρά να διαθέτει μία από τις πλέον πετυχημένες, έξυπνες, όμορφες και ηθικές δουλειές στον πλανήτη.

«Έχοντας δύο μικρές κόρες και με την ενασχόληση μου με τα παιδικά σπα, είδα ότι τα βερνίκια νυχιών, ακόμη και αυτά που απευθύνονται σε παιδιά, δεν είναι 100% ασφαλή. Είτε διαθέτουν βλαβερά τοξικά χημικά, είτε μετά πρέπει να αφαιρεθούν με ασετόν. Κάπως έτσι άρχισα να ψάχνω τον τρόπο να φτιάξω κάτι ασφαλές που να μπορώ να το προσφέρω τόσο στα παιδιά μου, όσο και σε όλα τα άλλα κορίτσια»,  εξηγεί η 39χρονη σήμερα μητέρα και επιχειρηματίας.

Ο «μαχητής του δρόμου» που έφτασε μέχρι την Μαγαδασκάρη

Η χρυσή συνταγή που έφερε την επιτυχία
«Σαν επιχειρηματική ιδέα μου άρεσε, δεν απαιτούσε υψηλό κεφάλαιο -που δεν υπήρχε κιόλας-  ενώ δεν έμπαινες στον χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων που μπορούν να σε κατασπαράξουν σε χρόνο ρεκόρ. Δεν έπαυα όμως να είμαι εντελώς αδαής για τη συγκεκριμένη αγορά. Μάλιστα στην αρχή ξεκίνησα με την προσπάθεια να φέρω την αντιπροσωπεία -μετέπειτα ανταγωνιστή μας-  μιας αμερικανικής εταιρείας παιδικών βερνικιών, η οποία με απέρριψε με τη δικαιολογία ότι δεν είμαι σχετική με τη βιομηχανία καλλυντικών. Έτσι πέρασε ένα μεγάλο διάστημα έρευνας μέχρι να καταλήξω σε μία φόρμουλα βερνικιού νυχιών με τρία απλά και εντελώς ασφαλή υλικά: νερό, ακρυλικό πολυμερές και μη τοξικές χρωστικές. Για να αφαιρεθεί χρειάζεται μόνο πλύσιμο με νερό και σαπούνι», εξομολογείται η Ζινέτ Σκλιβάνου.

«Ακόμη και όταν βρέθηκε η ‘συνταγή’, ο μαραθώνιος δεν τελείωσε. Συσκευασίες, διεθνείς πιστοποιήσεις, barcode, πράγματα πρωτόγνωρα για εμένα, έπρεπε να βρουν λύση από εμένα. Υπήρχαν ημέρες που εγώ και ο σύζυγος μου ξεκινούσαμε τη δουλειά από νωρίς και φεύγαμε την άλλη μέρα στις πέντε το πρωί. Άξιζε όμως τον κόπο, και δεν είναι μόνο ότι μετά από 16 μήνες τα προϊόντα μας βρίσκονται σε 33 χώρες και στις πέντε ηπείρους, όσο τα θετικά σχόλια και τα ευχαριστήρια που λαμβάνουμε από μητέρες από όλο τον κόσμο», συμπληρώνει η δημιουργική ελληνίδα ιδρυτής της Safe n Beautiful.

Η αεικίνητη Μαρία Βλάχου στη λίστα 40 under 40

Η Safe n Beautiful σε αριθμούς
Για την Safe n Beautiful, την εταιρεία που παράγει τα βερνίκια snails, ο πρώτος χρόνος έκλεισε με πωλήσεις 150 χιλιάδων ευρώ, οι οποίες συνεχίζουν να τρέχουν με αύξηση της τάξης του 75%.

Το 99% των προϊόντων που συσκευάζονται στο Κορωπί, ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με δυνατότερη αγορά αυτήν της Γερμανίας, όπου τα snails βρίσκονται σε 210 καταστήματα.

Σύντομα τα παιδικά βερνίκια που είναι κατάλληλα και για εγκύους, θα διατίθενται και στην αγορά του Καναδά και της Σκανδιναβίας.

Τι κρύβει το μέλλον για την εταιρεία; «Νέες συμφωνίες για την επέκταση σε νέες αγορές και λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Έχουμε επεκτείνει την εταιρεία, έχουμε πλέον προσλάβει υπαλλήλους να τρέχουν τα καθημερινά. Σκοπός μας είναι να βάλουμε μπρος νέα προϊόντα, όπως τα βερνίκια σε στυλό για σχέδια», εξηγεί η κ. Σκλιβάνου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα από την διορατικότητα της να επενδύσει σε ένα μοναδικό προϊόν με παγκόσμια ανταπόκριση, η Ζινέτ Σκλιβάνου φρόντισε για την ασφάλεια των παιδιών της πέρα από τις αρχικές της σκέψεις. Φρόντισε και για την ασφάλεια του μέλλοντος τους σε ένα περιβάλλον που έδειχνε γύρω να καταρρέει.