Η νέα κίνηση της Google στα smartphones: Συμφωνία 1,1 δισ. δολάρια με την HTC

Η νέα κίνηση της Google στα smartphones: Συμφωνία 1,1 δισ. δολάρια με την HTC

Σύμφωνα με το BBC οι δύο εταιρείες έχουν έρθει σε συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Συμφωνία ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 925 χιλιάδες ευρώ) πρόκειται να υπογράψει η Google με την ταϊβανέζικη εταιρεία HTC, προκειμένου η πρώτη να επεκτείνει τις δυνατότητές της στον τομέα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Google δεν θα πάρει μερίδιο της εταιρείας, αλλά ένα μέρος του προσωπικού της HTC θα ενταχθεί στην ομάδα του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα. Η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής hardware, υπήρξε στο παρελθόν μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις στον τομέα των smartphones, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δυσκολευόταν να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Apple και η Samsung.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, εφόσον γίνει αποδεκτή από τις ρυθμιστικές αρχές και σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη κίνηση από την πλευρά της Google να ενισχύσει τις δυνατότητές της στον τομέα του hardware. Βάσει της συμφωνίας, στο προσωπικό της Google θα ενταχθεί η μισή ομάδα των εργαζομένων της HTC (περίπου 2.000 άτομα) που ασχολείται με την ανάπτυξη των Pixel smartphones, τα οποία κατασκευάζονται για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η HTC, η συμφωνία αυτή θα βασίζεται πάνω σε μία ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο τεχνολογικών εταιρειών. Η HTC κατασκευάζει για λογαριασμό της Google τα smartphones Pixel και Pixel XL, ενώ αναμένεται να γίνει διαθέσιμη τον επόμενο μήνα μια ενημερωμένη έκδοση των συσκευών.