Η Pizza Hut παρέδωσε πίτσα στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο!

Η Pizza Hut παρέδωσε πίτσα στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο!

Η Pizza Hut μόλις παρέδωσε μια πίτσα στην κορυφή του Όρους Κιλιμάντζαρο, κάνοντας νέο ρεκόρ …υψομέτρου για ένα διαφημιστικό τέχνασμα.

Στελέχη της Pizza Hut είπαν στο CNNMoney ότι χρησιμοποίησαν ένα αεροπλάνο, ένα όχημα, μια σειρά επαγγελματιών πεζοπόρων, και ένα ειδικά σχεδιασμένο σακίδιο μεταφοράς για να παραδώσουν μια πίτσα πεπερόνι με επιπλέον τυρί στην κορυφή του υψηλότερου βουνού της Αφρικής.

Μια εκπρόσωπος της Guinness World Records επιβεβαίωσε ότι η Pizza Hut Africa, ιδιοκτησίας της Yum! Brands, σημείωσε νέο ρεκόρ υψομέτρου για παράδοση πίτσας στα 5.897 μέτρα της κορυφής του Κιλιμάντζαρο. Η παράδοση ξεκίνησε στις 5 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 8 Μαΐου.

Ο Ράνταλ Μπλάκφορντ, γενικός διευθυντής της Pizza Hut Africa, είπε ότι η παράδοση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της επέκτασης της Pizza Hut στην 100η χώρα, την Τανζανία.

Η διαδικασία παράδοσης ξεκίνησε με την παρασκευή της πίτσας στο νέο εστιατόριο της εταιρείας στο Νταρ ες Σαλάαμ και την αεροπορική μεταφορά της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο. Στη συνέχεια, η πίτσα πήγε με αυτοκίνητο στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου του Όρους Κιλιμάντζαρο. Από εκεί, πέντε επαγγελματίες οδηγοί πεζοπορίας υπό την καθοδήγηση του Κονσέα Ντίσα, ιδιοκτήτη της Summit Trails, πήγαν με τα πόδια την πίτσα στο καταφύγιο κι από εκεί στην κορυφή.

Η μεταφορά έγινε σε ειδικό σακίδιο (θερμαινόμενο με μπαταρίες) που είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να κρατάει την πίτσα σε οριζόντια θέση. Η εταιρεία παραγωγής του σακιδίου είναι η Vesture, η οποία κατασκευάζει τις τσάντες παράδοσης πίτσας που χρησιμοποιεί η Pizza Hut.

Η αρχική ιδέα ήταν να σταλεί η πίτσα με ελικόπτερο, αλλά η χαμηλή πυκνότητα του αέρα δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει την πτήση του ελικοπτέρου, ενώ και ο χώρος στο καταφύγιο δεν θα επέτρεπε την προσγείωσή του.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2001 η Pizza Hut χρησιμοποίησε κοσμοναύτες για να παραδώσουν μια πίτσα στον διεθνή διαστημικό σταθμό.