Η πολυτιμότερη εταιρεία στην Ασία δεν είναι αυτή που φαντάζεστε

Η πολυτιμότερη εταιρεία στην Ασία δεν είναι αυτή που φαντάζεστε
epa05102899 A stock investor checks prices in a brokerage house in Jiujiang in central China's Jiangxi province, China, 15 January 2016. China's benchmark index fell by 3.55% Friday. EPA/HU GUOLIN CHINA OUT

Η εταιρεία είναι η πολυτιμότερη στην Ασία και ανάμεσα στις δέκα πιο ισχυρές παγκοσμίως.

Όταν μιλάμε για την εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στην Ασία, το μυαλό των περισσότερων πάει στον κολοσσό της Alibaba. Και όμως μια άλλη εταιρεία φέρεται πώς παίρνει τα σκήπτρα αυτή τη φορά. Πρόκειται για μια ακόμη κινεζική εταιρεία, την Tencent Holdings , η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της επικοινωνίας, των κοινωνικών δικτύων και του gaming.

Η εταιρεία σήμερα θεωρείται μια πιο απ’ τις πιο πολύτιμες εταιρείες στην Ασία και μια από τις δέκα κορυφαίες παγκοσμίως. Για ένα μεγάλο διάστημα, η Tencent «κονταροχτυπιόταν» με την Samsung, καθώς οι τιμές των μετοχών τους είχαν αυξηθεί κατά 30% μέσα στη χρονιά, μέχρι που τελικά κέρδισε τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας στην Ασία.

Τη στιγμή, λοιπόν, που η Samsung έβλεπε τις μετοχές της να πέφτουν μετά την αναγκαστική ανάκληση των νέων συσκευών Note 7, η Tencent είδε τις μετοχές να ανεβαίνουν κατά 3,8 % στο Χονγκ Κονγκ και την αξία της να αγγίζει τα 255 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία πλέον στέκεται αντάξια απέναντι σε παγκόσμιους κολοσσούς όπως η Apple, η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και το Facebook.

Τέλος, ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba δεν έχει μείνει πολύ πίσω, με την αξία του να φτάνει τα 250 δισ. δολάρια.