Η πρώτη απογοήτευση της Apple για το iPhone 7

Η πρώτη απογοήτευση της Apple για το iPhone 7
epa05541578 A new iPhone 7 smartphone on display at the Apple Store in Sydney, Australia, 16 September 2016. The iPhone 7, iPhone 7 Plus and Apple Watch Series 2 have been released for sale in Australia. EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Άσχημα τα νέα για την Apple: Το iPhone 7 βγήκε τελευταίο σε δοκιμές διάρκειας μπαταρίας.

Τον περασμένο μήνα, η Apple είπε στο καθιερωμένο ετήσιο event για τους δημοσιογράφους ότι το iPhone 7 έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής οποιουδήποτε smartphone της Apple. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποδίδει εξίσου καλά με τους ανταγωνιστές που «τρέχουν» Android, σύμφωνα με κάποια νέα στοιχεία.

Το iPhone 7 διαρκεί σχεδόν 12 ώρες σε συνομιλία μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας με μία μόνο φόρτιση, και πάνω από 10 ώρες όταν περιηγείται στο διαδίκτυο μέσω του ίδιου δικτύου. Αυτό αποκαλύπτουν νέα δεδομένα της εταιρείας δοκιμών προϊόντων Which. Ο κοντινότερος ανταγωνιστής της Apple, το Galaxy S7 της Samsung, διαρκεί υπερδιπλάσιο χρόνο ως προς τη συνομιλία, ενώ ο ηγέτης της κατηγορίας, το HTC 10, διαρκεί πάνω από 30 ώρες προτού κλείσει η μπαταρία του ύστερα από συνομιλία.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το smartphone της HTC αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου, καθώς διαρκεί πάνω από 13 ώρες με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τη Which.

Η Apple διαφημίζει το iPhone 7 ως το smartphone με «τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας που είχε ποτέ ένα iPhone», προσθέτοντας ότι το iPhone 7 προσφέρει 14 ώρες συνομιλίας και 12 ώρες πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η Apple λέει ότι η εκτεταμένη διάρκεια της μπαταρίας οφείλεται στον επεξεργαστή A10 Fusion του iPhone 7.

Τα ευρήματα της Which, όμως, δείχνουν ότι η διάρκεια ζωής που διαφημίζει η Apple είναι μεγαλύτερη από την πραγματική.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πλήγμα για την Apple. Σύμφωνα με μια σειρά ερευνών αγοράς, όσοι αγοράζουν ένα νέο iPhone ενδιαφέρονται για τη βελτιωμένη διάρκεια της μπαταρίας του, και την επικαλούνται σαν έναν από τους λόγους που επιλέγουν τη συσκευή.

Αν το iPhone 7 δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, τότε κάποιοι πελάτες ίσως αποφασίσουν να στραφούν σε μια άλλη συσκευή ή να περιμένουν το επόμενο iPhone του χρόνου.

Εξάλλου, οι συσκευές που προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το iPhone 7 είναι άμεσα ανταγωνιστικές προς το smartphone της Apple και συνοδεύονται από τα δικά τους ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Οι δοκιμές της Which λαμβάνουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν προσομοιωτή τηλεφωνικού δικτύου για τη δημιουργία παρεμφερούς περιβάλλοντος για όλα τα smartphone των δοκιμών. Η φωτεινότητα της οθόνης ορίζεται σε ίδια επίπεδα και η μπαταρία κάθε συσκευής αποφορτίζεται πλήρως προτού φορτιστεί στο μάξιμουμ.

Η Apple δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί πήραν «αέρα» τα μυαλά της Apple με το νέο iPhone 7