Η Walmart κερδίζει στην «μάχη του delivery» με την βοήθεια της Uber

Η Walmart κερδίζει στην «μάχη του delivery» με την βοήθεια της Uber

Δύο νέες αγορές προστίθενται στο δίκτυο διανομής τροφίμων. 

Τα Walmart ενισχύουν τη συνεργασία τους με Uber καθώς ετοιμάζονται να μπουν δυναμικά στην μάχη της παράδοσης τροφίμων και λαχανικών, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Amazon.com.

Ο γίγαντας του λιανεμπορίου, ο οποίος βλέπει πάνω απ’ το 56% των ετήσιων εσόδων να προέρχονται απ’ τις πωλήσεις φαγητού, δήλωσε πώς θα ξεκινήσει την υπηρεσία online grocery delivery πιλοτικά σε συνεργασία με την Uber σε δύο ακόμα πόλεις, στο Ορλάντο και στο Ντάλλας. Η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη σε Ντένβερ, Σαν Χοσέ, Φοίνιξ και Τάμπα.

Η επέκταση είναι η πιο πρόσφατη κίνηση της Walmart για να αντιμετωπίσει την Amazon και την άνοδο που θα προκύψει αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία με τα Whole Foods Market. Η Walmart έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη χρήση πολλών από τα χιλιάδες καταστήματα ως τρόπο παραλαβής των online παραγγελιών και έμεινε πίσω στην απευθείας παράδοση.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπηρεσία παράδοσης πρέπει να μπει στην ατζέντας της Walmart: μόλις την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική μεγάλη αλυσίδα τροφίμων Aldi ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παράδοση στο σπίτι σε μερικές αγορές.