Ιδού πώς μπορεί να μοιάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ

Ιδού πώς μπορεί να μοιάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ
USA ELECTION DAY 2016

Οι Ρούντι Τζουλιάνι και Νιούτ Γκίνγκριτς συγκαταλέγονται στα ονόματα που ακούγονται.

της Μαντλίν Φάρμπερ

O Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές και κάποιοι πιστοί του σύμμαχοι θα βρεθούν σίγουρα στην κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με το NBC News, μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται περιλαμβάνονται και εκείνα του Ρούντι Τζουλιάνι για τη θέση του υπουργού δικαιοσύνης, του Νιούτ Γκίνγκριτς για το Υπουργείο Εξωτερικών, και του απόστρατου Στρατηγού Μάικλ Φλιν ως Υπουργός Άμυνας ή Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Επίσης, ο Στιβ Μνούτσιν ίσως προορίζεται για το Υπουργείο Οικονομικών, και ο επικεφαλής χρηματοοικονομικών της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Λιου Άισενμπεργκ για το Υπουργείο Εμπορίου.

Ως πηγή των πληροφοριών αυτών αναφέρονται τρεις σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων, Ρινς Πρίμπους, παίζει δυνατά για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Δεν είναι όμως σαφές κατά πόσο ο ίδιος ενδιαφέρεται για να αναλάβει τη θέση, σύμφωνα με το NBC.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί κορυφαίοι πολιτικοί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποστασιοποιήθηκαν από τον Τραμπ λόγω της αμφιλεγόμενης προεκλογικής εκστρατείας του.

Αυτό αυτομάτως περιορίζει και το εύρος των επιλογών του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ως προς τα πρόσωπα που θα βρεθούν στην κυβέρνησή του.