Ηλεκτρονικό θρίλερ: Ρώσοι χάκερ κατά ελληνικών τραπεζών

Ηλεκτρονικό θρίλερ: Ρώσοι χάκερ κατά ελληνικών τραπεζών

Μια υπόθεση που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Μια πολύ περίεργη και συνάμα σοβαρή υπόθεση απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε επίθεση χάκερ κατά τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Οι χάκερ επιχειρούν να ρίξουν τα συστήματα των τραπεζών και ζητούν λύτρα για να σταματήσουν τις επιθέσεις.  Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ και Μανώλη Σφακιανάκη διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί η απειλή των Ρώσων χάκερς και εάν είναι δυνατόν, να εντοπιστούν.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και η Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα. Όπως αναφέρουν πηγές της, την επίθεση δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη από χάκερ.

Με το ζήτημα αυτό θέμα ασχολούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin. H επίθεση, όπως αναφέρουν κράτησε περίπου για 45 λεπτά.

Την όλη υπόθεση διερευνά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ειδική Επιτροπή της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.