iPhone X Tesla: Η επιχρυσωμένη συσκευή που θα λάβει πρώτος ο Έλον Μασκ

iPhone X Tesla: Η επιχρυσωμένη συσκευή που θα λάβει πρώτος ο Έλον Μασκ

Η αξία της συσκευής ξεκινά στα πάνω από 4.000 δολάρια, και έρχεται σε μια ειδική ξύλινη θήκη.

Η ρωσική κατασκευαστική εταιρεία εξαρτημάτων, Caviar, που είναι γνωστή για να περίτεχνα αξεσουάρ δημιουργεί και τα οποία κοστίζουν, φυσικά, χιλιάδες δολάρια, μόλις δημοσίευσε ένα από τα πιο ακριβά iPhone που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Το iPhone X Tesla είναι ένα προσαρμοσμένο iPhone X που έχει επιστρωθεί με άνθρακα και χρυσό, ενώ διαθέτει και μια ενσωματωμένη ηλιακή μπαταρία. Η αξία της συσκευής ξεκινά στα πάνω από 4.000 δολάρια, και έρχεται σε μια ειδική ξύλινη θήκη.

 

Τι κάνει, όμως, το συγκεκριμένο μοντέλο διαφορετικό;

Κατ’ αρχάς, οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες. Η Caviar προσαρμόζει τη θήκη της κατ’ ευθείαν στη συσκευή.

Επίσης, για να είναι το κινητό σε αρμονία με τις αρχές της Tesla για την ανανεώσιμη ενέργεια, η Caviar πρόσθεσε στο κινητό τη δική του ηλιακή μπαταρία. Η εν λόγω μπαταρία μπορεί να φορτιστεί είτε με ηλιακό φως είτε με φως από πολύ φωτεινές λάμπες.

Το κινητό έχει κυκλοφορήσει σε δυο μοντέλα: ένα με 64 GB και ένα με 256 GB, τα οποία θα κοστίζουν περίπου 4.064 και 4.847 δολάρια αντίστοιχα.

Η Caviar δήλωσε ότι η θήκη είναι εμπνευσμένη από τον Νίκολα Τεσλα, τον Στιβ Τζομπς και τον Έλον Μασκ. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η εταιρεία στέλνει το πρώτο της προϊόν στον ίδιο τον Μασκ.

Το κινητό διαθέτει, ακόμα, χαραγμένη τη φράση «Κατασκευασμένο στη Γη από ανθρώπους», την ίδια φράση που ο Μασκ τύπωσε στην πλακέτα του Tesla Roadster, που έστειλε στο διάστημα πάνω στον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX.

Αν και αρχικά η εταιρεία υπολόγιζε να δημιουργήσει μόνο 99 συσκευές, τελικά, ο αριθμός των διαθέσιμων κινητών ανέρχονται στα 999. Η αποστολή θα είναι δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν μέχρι η συσκευή να ελεγχθεί επιμελώς.

Η ίδια η Caviar δηλώνει ότι το κινητό έχει ως κύριους αποδέκτες τους «αστροναύτες, πρωτοπόρους και ανθρώπους που κάνουν σπουδαίες ανακαλύψεις στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν το κινητό iPhone X Tesla στην ιστοσελίδα της Caviar.