Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα λιμάνια, ενώ η τροχαία βρίσκεται επί ποδός στις εθνικές οδούς της χώρας προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία.

Χρήστος Καράμπελας

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι είτε με πλοία, είτε με αεροπλάνα ή και τα αυτοκίνητά αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αδειάζουν με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας να αποτελούν το «σκαλοπάτι» της απόδρασης.

Τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Ειδικότερα, για σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου, από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 50.000 επιβάτες με 25 προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων, εκ των οποίων δύο είναι έκτακτα, στις 10.00 και στις 11.00 το πρωί για Ηράκλειο και Χανιά.

Για αύριο, Κυριακή 13 Αυγούστου, έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια από τον Πειραιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το Λιμενικό Πειραιά, η κίνηση παρουσιάζεται εφέτος αυξημένη κατά 15%. Όπως έγινε γνωστό χθες, Παρασκευή, επιβιβάστηκαν σε πλοία περισσότεροι από 25.000 επιβάτες.

Τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά, όπου περιμετρικά του λιμανιού είναι σε εξέλιξη έργα του Μετρό και του Τραμ.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς πράκτορες τα περισσότερα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζουν πληρότητα στο 90%. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ενόψει του δεκαπενταύγουστου, έχουν ανακοινώσει προσφορές και καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την παραλαβή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς.

Αυξημένη κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί έως τη Δευτέρα 170 έκτακτα δρομολόγια.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 50.000 οδηγοί έχουν περάσει τα διόδια της Ελευσίνας. Τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας που επιτηρούν την κίνηση.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2017, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Χαλάει ο καιρός

«Εχθρός» των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου φαίνεται πως θα είναι ο καιρός, καθώς από σήμερα, Σάββατο, έρχονται έντονα φαινόμενα, τα οποία θα σαρώσουν κυρίως τη βόρεια χώρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις υψηλές θερμοκρασίες που κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες θα διαδεχθούν καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί βοριάδες, με τη θερμοκρασία ωστόσο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Πηγή: news247.gr