Η Leica του 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Leica του 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων

Πωλήθηκε σε δημοπρασία για κοινωφελείς σκοπούς μαζί με άλλα μοναδικά αντικείμενα.

Όταν o Τζόναθαν Άιβ, ο άνθρωπος που σχεδίασε το iPhone, συνεργάζεται με τον Μαρκ Νιούσον, έναν από τους διασημότερους βιομηχανικούς σχεδιαστές στον κόσμο, για να φτιάξουν μια φωτογραφική μηχανή που φέρει το εμβληματικότερο λογότυπο, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από τη φαντασμαγορία.

Η Leica Digital Rangefinder φτιάχτηκε σε ένα και μοναδικό κομμάτι με αποκλειστικό σκοπό  την πώληση σε δημοπρασία υπέρ του Παγκόσμιου Ταμείου ενάντια στο AIDS, τη φυματίωση και την ελονοσία. Είναι βασισμένη στο μοντέλο Leica M και το εξωτερικό της περίβλημα είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο στο οποίο χαράχτηκαν με λέιζερ πάνω από 21.000 οπές.

Διαβάστε ακόμη: Κάντε το iPhone σούπερ φωτογραφική μηχανή

Η κατασκευή της διήρκεσε 275 ημέρες, απασχολήθηκαν 50 μηχανικοί και τα τεχνικά προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν δεν ήταν λίγα. Ωστόσο, στο τέλος, το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα ήρθε με μια κάμερα όχι απλώς πλήρως λειτουργική, αλλά -σε συνεργασία με την εταιρεία, πάντα- με 100 βελτιώσεις σε σχέση με το μοντέλο στο οποίο βασίστηκε.

Η δημοπρασία της κάμερας από τον οίκο Sotheby’s αναμενόταν να αποφέρει περίπου 500.000 δολάρια, αλλά τα «χτυπήματα» των αγοραστών σταμάτησαν στο $1,805 εκατ.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε ένα κόκκινο Mac Pro για $977.000, ένα ζευγάρι ακουστικά Apple από ροζ χρυσό για $461.000 και μια περικεφαλαία Storm Trooper, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Τζορτζ Λούκας, για $245.000.

1/4