LG: Πρεμιέρα για το νέο G2 mini – Βίντεο

LG: Πρεμιέρα για το νέο G2 mini – Βίντεο

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του νέου μοντέλου της εταιρείας, ενώ η παρθενική του εμφάνιση στο κοινό θα γίνει στο Mobile World Congress.

Στην ανακοίνωση του G2 mini, της νέας συσκευής της, που είναι η μικρότερη εκδοχή της ναυαρχίδας της, προχώρησε η LG Electronics, πριν το Mobile World Congress, ακολουθώντας την τακτική που προηγήθηκε με το G Pro 2,την περασμένη εβδομάδα.

Το LG G2 mini θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με επεξεργαστή Snapdragon 400 ή με επεξεργαστή Nvidia Tegra 4i. Και τα δύο μοντέλα είναι τεσσάρων πυρήνων και χρονισμένα στα 1,2GHz, ενώ θα συνοδεύονται από 1GB μνήμης RAM. Ακόμη, θα διατεθούν εκδόσεις χωρίς και με υποστήριξη δικτύων LTE, όπως επίσης θα υπάρχει και έκδοση με δύο κάρτες SIM.

Ενδεχομένως, η ύπαρξη εκδόσεων με διαφορετικό επεξεργαστή να σχετίζεται με την υποστήριξη δικτύων LTE ή 3G.
Η οθόνη του είναι διαγωνίου 4,7 ιντσών και ανάλυσης 540×960 pixels, ενώ το λειτουργικό του σύστημα θα είναι η τελευταία έκδοση του Android, 4.4 KitKat, σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήσης Optimus UI. Ένα από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι το Guest Mode, με το οποίο προφυλάσσονται τα προσωπικά αρχεία του ιδιοκτήτη της συσκευής, όταν τη χειρίζεται κάποιος τρίτος ή κάποιο παιδί.

Διαβάστε ακόμη: Πρεμιέρα για το νέο LG G Pro 2

Στο πίσω μέρος του G2 mini έχει διατηρηθεί ο σχεδιασμός που εισήχθη από τον μεγαλύτερο αδελφό του και η κάμερα των 8 Megapixel με το LED flash. Η αφαιρούμενη μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2.440mAh, διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 8GB και δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση καρτών μνήμης τύπου microSD. Επιπλέον, διατίθεται και εμπρόσθια κάμερα, ανάλυσης 1,3 Megapixel, για την πραγματοποίηση βίντεο-συνομιλιών. Αν και η ονομασία της νέας συσκευής δημιουργούσε συνειρμούς, σχετικά με την τοποθέτησή της απέναντι στο Z1 Compact της Sony, εντούτοις η LG επέλεξε διαφορετική οδό δίνοντας στο μικρό αδελφάκι της ναυαρχίδας της χαρακτηριστικά mid-range κατηγορίας. Φυσικά, ανάλογη των τεχνικών χαρακτηριστικών αναμένεται να είναι και η τιμή του G2 mini, στοχεύοντας σε πιο «λεπτά» πορτοφόλια.

Σημειώνεται ότι η συσκευή που θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερεις εναλλακτικούς χρωματισμούς, θα κυκλοφορήσει αρχικά τον Μάρτιο, στη ρωσική αγορά. Θα ακολουθήσουν τον Απρίλιο, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική, Ασία και η υπόλοιπη Ευρώπη. Ωστόσο, η παρθενική του εμφάνιση στο κοινό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress.

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο: Ένα Kit Kat για το LG G2