Ισπανία: Πένθος για τους 69 νεκρούς και φόβοι για επεισόδια στη Μαδρίτη
- 31/10/2026, 16:40
- SHARE
- Οι νεκροψίες έχουν ολοκληρωθεί, 36 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί και 27 οικογένειες έχουν ήδη ενημερωθεί.
- Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό βιολογικού υλικού και στοιχείων των αγνοουμένων, ενώ στην Ούρδα πραγματοποιείται επιμνημόσυνη δέηση.
- Στη Μαδρίτη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις, μεταξύ άλλων για τη στεγαστική κρίση, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενα επεισόδια.
Συγκλονισμένη και οργισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στην Ισπανία, μετά το δεύτερο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα μέσα στο 2026, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 69 ανθρώπους, την ώρα που συγγενείς αναζητούν απεγνωσμένα τους ανθρώπους τους που παραμένουν αγνοούμενοι.
Την ίδια στιγμή στη Μαδρίτη προγραμματίζονται διαδηλώσεις με αφορμή και τη στεγαστική κρίση.
Στο πλησιέστερο στο σημείο της φονικής σύγκρουσης, χωριό, την Ούρδα πραγματοποιείται το Σάββατο (31/10) επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας.
Είναι η περιοχή από την οποία οι κάτοικοι έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, για να βοηθήσουν τους τραυματίες να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.
Εν τω μεταξύ, οι νεκροψίες των θυμάτων έχουν ολοκληρωθεί. Τριάντα έξι σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, είκοσι επτά οικογένειες έχουν ήδη ενημερωθεί ωστόσο η ελπίδα δεν σβήνει καθώς οι έρευνες συνεχίζονται ανάμεσα στα συντρίμμια για αναζήτηση βιολογικού υλικού και οποιουδήποτε ίχνους των αγνοούμενων.
Κάτοικοι που μίλησαν στο ΕΡΤnews, έκαναν λόγο για προδιαγεγραμμένο κακό, καθώς ήταν μια γραμμή η οποία είχε προβλήματα. Κάτοικοι και μηχανοδηγοί προειδοποιούσαν καιρό πριν, όπως ανέφεραν, τονίζοντας τα προβλήματα αλλά κανείς δεν τους άκουγε.
Κάλεσμα για διαδηλώσεις
Παράλληλα, η ομάδα Blocus, έχει απευθύνει καλέσματα για διαδηλώσεις στο κέντρο της Μαδρίτης το απόγευμα του Σαββάτου. Καθώς πρόκειται για την ομάδα, η οποία χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε προχωρήσει σε καλέσματα και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν και είχαν καταγραφεί αναταραχές στην Ισπανία, οι Αρχές φοβούνται νέα επεισόδια και βρίσκονται επί ποδός. Οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ισχυρή αστυνομική παρουσία το απόγευμα στη Μαδρίτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- Μισθολογική διαφάνεια: Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου σε μισθούς και προσλήψεις
- ΑΑΔΕ: Πώς θα αγοράζουν οι αγρότες πετρέλαιο σε μειωμένη τιμή
- Γρίπη και κορωνοϊός κυκλοφορούν παράλληλα – Η σύσταση προς τις ευάλωτες ομάδες
Πηγή: ertnews.gr