Mado: Η μεγάλη τουρκική καφεστιατορίων έφτασε στη Θεσσαλονίκη

Mado: Η μεγάλη τουρκική καφεστιατορίων έφτασε στη Θεσσαλονίκη

Ποια είναι τα σχέδια της για την ελληνική αγορά.

Τις πόρτες του για το κοινό της Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 25 Νοεμβρίου το πρώτο κατάστημα της γνωστής τούρκικης αλυσίδας, Mado στην οδό Βενιζέλου 8.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπορούν εκεί να βρουν αυθεντικές γεύσεις παγωτού, ντοντουρμά, παραδοσιακά γλυκίσματα, σαλέπι και κιουνεφέ (είδος καταϊφιού, που ψήνεται για 18 λεπτά παρουσία του πελάτη και σερβίρεται με ζεστό σιρόπι, με υλικά που θα έρχονται προψημμένα από Βουλγαρία).

Το ζαχαροπλαστείο που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο στην Ελλάδα.

Μετά το νέο έτος αναμένεται δεύτερο στη συμπρωτεύουσα (στη Λεωφόρο Νίκης 65) και στα σχέδια, για το 2017, περιλαμβάνονται η Αθήνα, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Συνολικά σύμφωνα με το voria.gr, για την Ελλάδα, με εταιρικά και franchise σημεία, σχεδιάζεται το άνοιγμα 15 ΜΑDO, καταστημάτων 150 τ.μ. και άνω και 10-12 MADO Dondurma. Κάποια από αυτά τα καταστήματα μπορεί να γίνουν σε food courts εμπορικών κέντρων, ενώ η εταιρεία βλέπει με ενδιαφέρον την Καβάλα, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη αλλά και μεγάλα τουριστικά νησιά. Το δίκτυο των καφεζαχαροπλαστείων στην Ελλάδα εφοδιάζεται από το εργοστάσιο που έχει δημιουργήσει η μητρική εταιρεία στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Να σημειωθεί ότι η MADO στην Τουρκία έχει ένα δίκτυο σχεδόν 380 καταστημάτων, ενώ διαθέτει περισσότερα από 30 καταστήματα στις χώρες του Κόλπου, την Ολλανδία, την Βουλγαρία, την Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν, την Αυστραλία, το Λίβανο, τη Νότια Κορέα, το Ιράκ.