Μαραθώνιος απολογιών των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής

Μαραθώνιος απολογιών των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής

Αρνούνται τις κατηγορίες οι βουλευτές του κόμματος, μιλούν για πολιτική «στοχοποίηση».

Όλη τη νύχτα κράτησαν οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επιμένουν να μιλούν για πολιτική δίωξη τους. Συγκεκριμένα επτά ώρες κράτησε η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη στον ανακριτή, καθώς δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Αξίζει να σημειωθεί πως έκανε και ειδική αναφορά στον προστατευόμενο μάρτυρα, ο οποίος έδωσε τις πληροφορίες για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Οι ανακριτές άκουσαν με έκπληξη τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να καταγγέλλει ότι πρόκειται για άτομο που δεν έχει καμία ηθική, που ζητούσε χρήματα από τη Χρυσή Αυγή, πως προερχόταν από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ότι εκδιώχθηκε λόγο ανάρμοστης συμπεριφοράς από το κόμμα.

Τα στοιχεία του μάρτυρα ήρθαν εις γνώση των κατηγορουμένων, καθώς από παράβλεψη συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία μαζί με τα ονόματα όλων των άλλων μαρτύρων και στα έγγραφα αυτά έχουν πρόσβαση και οι δικηγόροι τους.

Διαβάστε ακόμη: Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σε ανάλογο κλίμα και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου, που ολοκληρώθηκε στις 03:30 της Τετάρτης. Ο Παναγιώταρος φέρεται να έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη.
Είπε επίσης ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι αστείο, ενώ χαρακτήρισε τυχαία τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες. Προσαγώμενος στο ανακριτικό γραφείο φώναξε: «Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα». Ακολούθησε η απολογία του Γ.Λαγού, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε και η απολογία του Νίκου Μίχου, τέταρτου από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει ήδη  ξεκινήσει η διάσκεψη των δύο ανακριτών με δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να αποφασιστεί αν οι βουλευτές θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σήμερα στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνικά διαγράμματα μετά τη δολοφονία Φύσσα έδωσε η αστυνομία

Τέλος ανακοινώθηκε η σύλληψη του υποδιευθυντή της ασφάλειας, πρώην διοικητή στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, καθώς εις βάρος του έχουν προκύψει στοιχεία για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εν λόγω ανώτερος αξιωματικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Προηγήθηκε η υπό άκρα μυστικότητα ανάκρισή του το βράδυ της Τρίτης.