Με ποινή φυλάκισης δύο ετών κινδυνεύουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών κινδυνεύουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Η θέση των δύο Ελλήνων φέρεται να βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι ίδιοι όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού.

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές.

Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τους Τούρκους, η θέση των δύο Ελλήνων φέρεται να βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού.

Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη.

Εξάλλου, συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είχε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ.

Στη συνέχεια ο πρέσβης επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον ενημέρωσε ότι ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες αρκετών εβδομάδων, κατάφερε να λάβει άδεια από τις τουρκικές αρχές για να τους επισκεφθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Στη συνάντηση, ο πρέσβης διαπίστωσε ότι οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο κύριος Κεφαλογιάννης τού επισήμανε ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι Ευρωπαίοι πολίτες που φυλούσαν ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να ενταθούν οι ευρωπαϊκές προσπάθειες και ενέργειες για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το πέμπτο αίτημα αποφυλάκισής τους.