Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στην Ξάνθη (Βίντεο) – Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί

Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στην Ξάνθη (Βίντεο) – Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής - Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της εταιρείας Sunlight , συμφερόντων Πάνου Γερμανού στο Όλβιο Ξάνθης.

Πυροσβεστική δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιχειρούν αυτή την ώρα στο εργοστάσιο. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονται και του κινδύνου εκρήξεων αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση οικισμών που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς και στην πορεία της. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους οικισμούς Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Τύμπανο και Τοξότες.

Όπως είχε αναφέρει σε άρθρο του τον Μάρτιο το FortuneGreece, με βάση την υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT είχε πρόσφατα προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της, μέσα από επενδύσεις σε νέο, αποδοτικότερο εξοπλισμό, συνολικής αξίας 4,3 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις αυτές είχαν οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 24%, με την ετήσια παραγωγή να σημειώνει ιστορικό υψηλό 1,9 εκατ. στοιχείων, καθιστώντας το εργοστάσιο της SUNLIGHT, το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη σε παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών, από το οποίο το 98% της παραγωγής διοχετέυται στο εξωτερικό.

Πηγή: Xanthinews.gr
Πηγή: Xanthinews.gr
Πηγή Φωτογραφίας: Xanthinews.gr

Δείτε ακόμη: Sunlight: Προτεραιότητα η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε ΗΠΑ και Ιταλία