Μεγάλη κρίση στη ΔΗΜΑΡ

Μεγάλη κρίση στη ΔΗΜΑΡ

Η διαγραφή Ψαριανού από την ΚΟ του κόμματος φέρνει γκρίνια και νέες αποχωρήσεις – Την αποχώρηση του ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Εξελίξεις φαίνεται πως «πυροδοτεί» η διαγραφή Ψαριανού από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, λόγω της άρνησης του να υπογράψει την πρόταση του κόμματος για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ».

Ο Σπύρος Λυκούδης, που τελικά υπόγραψε την πρόταση , με δήλωση του επικρίνει την ηγεσία του κόμματος για έλλειψη νηφαλιότητας.

«Η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό αποτελεί ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη στα ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και βαραίνει καταφανώς το εσωκομματικό κλίμα» ανέφερε στη δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι όποιες ενστάσεις κι αν υπάρχουν για τον τρόπο που χειρίστηκε τελευταία την σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η μακρά σχέση ζωής του Γρηγόρη Ψαριανού με την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, η ιδρυτική σχέση του με το κόμμα και η επί τετραετία συνεχής συμβολή και παρουσία του στους αγώνες της ΔΗΜΑΡ.

«Είναι δε εκπληκτικό ότι θεωρείται ως ενοχοποιητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν υπέγραψε μία αμφισβητούμενη για την ορθότητά της επιλογή του κόμματος (αυτή για το δημοψήφισμα), λες και δεν ήταν απολύτως δικαίωμά του. Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ» συμπληρώνει στη δήλωση του.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ένα ακόμα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς .

Ο κ. Παπαδόπουλος απέστειλε σχετική επιστολή προς τα όργανα του κόμματος, στην οποία –μεταξύ άλλων- εκφράζει τη διαφωνία του με την απομάκρυνση Ψαριανού.

Διαβάστε ακόμη: 

Ψαριανός: «Έμαθα για τη διαγραφή μου από ομαδάρχη κατασκήνωσης»

Εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο Γρ. Ψαριανός με απόφαση Κουβέλη

H ΔΗΜΑΡ κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Αποχώρησε από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ η βουλευτής Αικατερίνη Μάρκου