Μέρκελ: «Αξιοσημείωτη και λυπηρή» η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων

Μέρκελ: «Αξιοσημείωτη και λυπηρή» η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε, ωστόσο, ικανοποιημένη από το «σταθερό αποτέλεσμα» που έφεραν οι συντηρητικοί στις ευρωεκλογές.

«Είναι αξιοσημείωτο και λυπηρό», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο, σχετικά με την αύξηση της δύναμης ορισμένων ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων στις χθεσινές Ευρωεκλογές.

Ευρωσκεπτικιστές κι εθνικιστές σημείωσαν εντυπωσιακές εκλογικές νίκες στη Γαλλία και τη Βρετανία, καθώς οι επικριτές της ΕΕ υπερδιπλασίασαν τις έδρες τους σε μια ψήφο διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας και της ανεργίας.

Η καγκελάριος εξέφρασε ωστόσο και την ικανοποίησή της για το «σταθερό αποτέλεσμα» που έφεραν οι συντηρητικοί στις ευρωεκλογές.

Χαιρετίζοντας «την καλή εκστρατεία» που διεξήχθη με επικεφαλής του ψηφοδελτίου, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η οποία επέτρεψε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) να γίνει η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη, η Μέρκελ δήλωσε πως πρέπει τώρα να διεξαχθούν συζητήσεις για να διορισθεί ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη – Updates

Κάμερον: «Ο κόσμος είναι βαθιά απογοητευμένος από την ΕΕ»

Νίκη για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ακροδεξιά και την αποχή

Εκλογές στη Γαλλία ζητά η Λεπέν μετά τη νίκη στις Ευρωεκλογές