Μέρκελ: Δεν περιμένω λύση για την Ελλάδα αύριο ούτε τη Δευτέρα

Μέρκελ: Δεν περιμένω λύση για την Ελλάδα αύριο ούτε τη Δευτέρα

«Δεν έχει ξεπεραστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη»

«Η επιστροφή της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας στην περιφέρεια του ευρώ έχουν παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο, όμως η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική βουλή.

«Έχουμε δείξει τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσω της αποφασιστικής δράσης και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση σε βιώσιμη και μακροπρόθεσμη βάση», ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της Bundestag, η οποία παράλληλα έκανε και ένα σύντομο σχόλιο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο τη Δευτέρα:

«Προσκάλεσα τον κ. Τσίπρα την Δευτέρα στο Βερολίνο και είμαι ανυπόμονη να τον συναντήσω. Θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε εκτενώς και πιθανόν και να διαφωνήσουμε κι από κοντά. Δεν περιμένω να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ούτε στην επταμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά ούτε και την Δευτέρα».

Διαβάστε ακόμη: 

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στους εταίρους