Μια ακόμη φωτιά σε σπίτι χωρίς ρεύμα στη Θεσσαλονίκη

Μια ακόμη φωτιά σε σπίτι χωρίς ρεύμα στη Θεσσαλονίκη

Καλά στην υγεία της η ένοικος του διαμερίσματος – Αιτία ένα αναμμένο κερί.

Νέο κρούσμα πυρκαγιάς σε κατοικία με κομμένο ρεύμα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ένοικος του σπιτιού είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο ολόκληρη η οικοσκευή έγινε στάχτη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου σε πολυκατοικία στην Κάτω Τούμπα και μέσα σε 40 λεπτά (18:45 – 19:25) ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα κάηκαν ολοσχερώς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως είπε στους πυροσβέστες η 50χρονη ένοικος, άναψε ένα κερί για φωτισμό και προκλήθηκε η φωτιά. Η γυναίκα κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα και να καλέσει σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 12 άνδρες.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Κινδύνευσαν μια γιαγιά και ένα μικρό παιδάκι, από πυρκαγιά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, πολίτες και μέλη της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αισώπου στο Κορδελιό.

«Μετά τον άδικο χαμό της 13χρονής μαθήτριας Σάρας, όλο και πληθαίνουν οι αναφορές συμπολιτών μας, που προσφεύγουν στην Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών και καταγγέλλουν ότι ζουν αυτοί και οι οικογένειες τους εδώ πολύ καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Xωρίς κανένας να νοιαστεί για το πως επιβιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, κάτω από αυτές τις άθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες.

»Καλούμε όλους όσους-ες βιώνουν αυτές τις καταστάσεις, αλλά και όσους-ες μέσα από αυτές τις καταστάσεις – εικόνες καθρεφτίζουν το μέλλον τους, να αγωνιστούν μαζί μας. Για να μην υπάρχει κανένας και καμία στις γειτονιές μας που να περάσει τον χειμώνα χωρίς ρεύμα» αναφέρει στο κάλεσμά της η επιτροπή.

Φωτογραφία αρχείου: Άλκης Κωνσταντινίδης