Μια από τις τελευταίες ευκαιρίες να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα του χρέους

Μια από τις τελευταίες ευκαιρίες να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα του χρέους
EPA/THIERRY MONASSE

Μετά τις όχι και τόσο επιτυχημένες προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα Ευρώπης-ΔΝΤ στη Σύνοδο των G7, οι συζητήσεις μεταφέρονται στο Παρίσι.

 

Επιστρέφουν για έναν ακόμη ύστατο γύρο διαπραγματεύσεων οι ευρωπαϊκοί παράγοντες, μετά τις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της Συνόδου των G7 στον Καναδά για το ελληνικό ζήτημα και τη θέση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το «παιχνίδι» μεταφέρεται στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου την ερχόμενη Πέμπτη υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση η οποία μπορεί να αφήνει το Ταμείο ικανοποιημένο όσον αφορά το μέλλον του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι συζητήσεις του Σαββάτου στη Σύνοδο των G7 δεν έφεραν κοντά τις θέσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ, αν και Βερολίνο και Ταμείο κατάφεραν να κάνουν κάποια βήματα προόδου όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανική «κωλοτούμπα» για το ΔΝΤ: Έτοιμο το Βερολίνο να πει «αντίο» στο Ταμείο

Το ζήτημα, πλέον, είναι η ξεκάθαρη θέση του ΔΝΤ όσον αφορά τα χρονικά περιθώρια ως προς τη λήψη οριστικών αποφάσεων για το χρέος της Ελλάδας, καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ημέρα της 21ης Ιουνίου, κατά την οποία ο επικεφαλής του Ταμείο στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, έχει τονίσει επανειλημμένα ότι αποτελεί την τελευταία ευκαιρία όλων των πλευρών να καταλήξουν σε μια λύση η οποία θα εξασφαλίσει το πράσινο φως του ΔΝΤ για το επίπεδο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε ακόμη: Μιχ. Ψαλιδόπουλος: Κανένα θέμα παράτασης του ελληνικού προγράμματος – Ρόλος τεχνικού συμβούλου για το ΔΝΤ