Η εταιρεία που δίνει άδεια στις γυναίκες όταν έχουν περίοδο

Η εταιρεία που δίνει άδεια στις γυναίκες όταν έχουν περίοδο

Κι όμως έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα. 

Αν είστε γυναίκες τότε σίγουρα θα καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι κάποιες φορές να δουλεύετε τις «δύσκολες ημέρες» του μήνα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το κατάλαβαν.

Ο λόγος για την εταιρεία Coexist με έδρα το Μπρίστολ, όπου ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια πολιτική για την περίοδο, η οποία θα επιτρέπει στις γυναίκες να παίρνουν άδεια τις ημέρες τις περιόδου τους χωρίς να στιγματίζονται. Αυτή η κίνηση, μάλιστα, αναμένεται να αυξήσει τη παραγωγικότητα, ενώ θα περιορίσει τη «γκρίνια» των ημερών.

Η Bex Baxter, διευθύντρια της Coexist, είπε πως η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια συγχρονισμού της δουλειάς με τον φυσιολογικό κύκλο του σώματος.

«Έχω μανατζάρει πολλές γυναίκες εργαζόμενες τα τελευταία χρόνια και έχω δει αρκετές από αυτές να υποφέρουν απ’ τους πόνους περιόδου. Επίσης, δε θέλουν να πάνε σπίτι γιατί δε θεωρούν πως η περίοδος εμπίπτει στη κατηγορία των ασθενειών. Και αυτό είναι άδικο. Στην Coexist, όπου οι περισσότερες γυναίκες είναι γυναίκες, δείχνουμε κατανόηση. Αν κάποιος πονάει, ανεξάρτητα με το που πονάει, τον ενθαρρύνουμε να πάει στο σπίτι. Όμως εμείς θέλαμε μια πολιτική θέση που να αναγνωρίζει και να επιτρέπει στις γυναίκες να πάρει το χρόνο για τον φυσικό κύκλο του σώματός τους, χωρίς να μπαίνει η περίπτωση αυτή στη κατηγορία των ασθενειών», δήλωσε η Baxter.