Μήνυμα Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν μήνες για την αξιολόγηση

Μήνυμα Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν μήνες για την αξιολόγηση
epa04845417 President of Eurogroup, Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem gives a press conference after his re-election at the end of Eurogroup Finance ministers meeting in Brussels, Belgium, 13 July 2015. His re-election came hours after an agreement was reached on the conditions for Athens to negotiate a third bailout package. Dijsselbloem's new mandate runs for two and a half years. EPA/STEPHANIE LECOCQ

«Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο πρόγραμμα» ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αξιολόγηση θα κρατήσει μήνες και όχι εβδομάδες έστειλε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε νέες του δηλώσεις την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα» , χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ολλανδός αξιωματούχος είπε, μάλιστα, πως το ΔΝΤ δεν σκοπεύει μόνο να επιστρέψει ως τεχνικός σύμβουλος, αλλά και να συμμετέχει στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

«Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση», υπογράμμισε, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Ντάισελμπλουμ -αφήνοντας και εδώ αρκετά να υπονοηθούν- ξεκαθάρισε ότι το πιθανότερο είναι ότι η πρώτη αξιολόγηση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

«Ας είμαστε ρεαλιστές, η αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες, όχι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί», είπε.