Να γιατί η Google θα αρχίσει να σας δείχνει περισσότερες διαφημίσεις

Να γιατί η Google θα αρχίσει να σας δείχνει περισσότερες διαφημίσεις
epa05326750 (FILE) A file picture dated 21 October 2004 shows a man passing by a Google logo in Frankfurt, Germany. Reports on 24 May 2016 state French police and prosecutors have raided the Google offices in Paris as part of an investigation into a alleged 1.6 billion euro tax fraud. EPA/BORIS ROESSLER

Πώς η τεχνολογική εταιρεία θα καταφέρει να ικανοποιήσει και τους διαφημιστές αλλά και τους πελάτες της.

Αργότερα αυτό το έτος η Google σχεδιάζει να παρέχει περισσότερο «χώρο» στους διαφημιστές, επιτρέποντάς τους να προβάλλουν διαφημίσεις σε νέες θέσεις: Οι διαφημίσεις των Google Maps στο μέλλον θα εμφανίζονται ακόμη και την ώρα που οδηγείτε.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την πρωταρχική πηγή εσόδων (αναζήτηση) στο πρόσωπο της ταχέως μεταβαλλόμενης συμπεριφοράς των πελατών (mobile), η τεχνολογική εταιρεία δήλωσε ότι θα αυξήσει τις διαφημίσεις αναζήτησης. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά, η Google προσέθεσε μια τρίτη διαφήμιση στην κορυφή της σελίδας αναζήτησης στα smartphone.

Σήμερα ο τεχνολογικός γίγαντας δίνει στους διαφημιστές αναζήτησης 25 χαρακτήρες για τους τίτλους και 70 για την περιγραφή.

Οι διαφημίσεις αναζήτησης δεν είναι οι μόνες που θα δεχθούν αλλαγές: Η Google αναμένεται να απλοποιήσει τη ροή εργασίας για τις επιχειρήσεις προκειμένου να δημιουργήσουν διαφημίσεις με εικόνες. H εταιρεία ακόμη υποστηρίζει ότι οι διαφημιστές πρέπει απλά να παρέχουν τίτλο, περιγραφή, μια εικόνα και μια διεύθυνση URL και το Google θα σχεδιάσει αυτόματα τις διαφημίσεις για την ενδιαφερόμενη επιχείρηση.

Επιπλέον, η Google επανασχεδιάζει τις σελίδες τοπικών επιχειρήσεων, επιτρέποντας στους πελάτες της να εξερευνήσουν διάφορα καταστήματα αλλά και να πετύχουν κάποια ειδική προσφορά, ενώ στο Google Maps θα τους παρουσιάζονται καφετέριες, βενζινάδικα ή εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής τους.

Οι νέες αυτές αλλαγές προέκυψαν στην προσπάθεια της Google να ανταπεξέλθει στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών της. Τα μελλοντικά της διαφημιστικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 9% το τρέχον έτος.

Οι διαφημίσεις στα κινητά αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, αλλά οι διαφημιστές παραμένουν ανένδοτοι στο να επενδύσουν λίγο παραπάνω σε αυτές. Ωστόσο, αν η Google καταφέρει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων για τις κινητές συσκευές ίσως καταφέρει να αναγκάσει κατά κάποιο τρόπο τους διαφημιστές να πληρώσουν περισσότερα.