Να πόσα χρήματα έβγαλε πέρυσι η κορυφαία γυναίκα – στέλεχος της Apple

Να πόσα χρήματα έβγαλε πέρυσι η κορυφαία γυναίκα – στέλεχος της Apple
Burberry CEO Angela Ahrendts leads a discussion at the IHT Heritage Luxury conference in London November 9, 2010. REUTERS/Paul Hackett (BRITAIN - Tags: BUSINESS FASHION) - RTXUF3Z

Οι γυναίκες που βρέθηκαν στη φετινή λίστα Most Powerful Women του Fortune κέρδισαν συνολικά 522 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

Την επόμενη φορά που βρεθείτε σε μια διαπραγμάτευση για τον μισθό σας, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας: βάλτε στην κουβέντα την Άντζελα Άρεντς, αντιπρόεδρο της Apple. Πρόκειται για το στέλεχος γένους θηλυκού με τις μεγαλύτερες απολαβές στη λίστα των Πιο Ισχυρών Γυναικών (Most Powerful Women – MPW) του Fortune.

Ας δούμε όλα τα απίθανα στοιχεία που αφορούν την Άρεντς, καθώς αυτή απολαμβάνει την κορυφή της λίστας.

1. Το 2014, οι ετήσιες απολαβές της άγγιξαν τα 73,4 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις απολαβές της δεύτερης στη λίστα Μαρίσα Μάγιερ κατά 31 εκατομμύρια δολάρια!

2. Η Άρεντς είναι η μόνη γυναίκα στη λίστα των δέκα πιο καλοπληρωμένων γυναικών που δεν κατέχει θέση διευθύνουσας συμβούλου.

3. Τα 70 εκατομμύρια δολάρια που κατέχει σε μετοχές – ο παράγοντας που ώθησε το εισόδημά της στην στρατόσφαιρα! – είναι ποσό υπερ-τετραπλάσιο του αντίστοιχου που κατέχει σε μετοχές οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στη λίστα.

4. Κρατηθείτε… Η Άρεντς εντάχθηκε στην Apple τον Μάιο και το οικονομικό έτος λήγει τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι οι αριθμοί που παραθέτουμε αφορούν μόλις πέντε μήνες αμοιβών για την ίδια!

Όχι ότι οι άλλες γυναίκες της λίστας MPW δεν τα κατάφεραν καλά κι αυτές… Ως ομάδα, οι 33 γυναίκες, των οποίων τα οικονομικά δεδομένα είναι διαθέσιμα, έβγαλαν 522 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Αυτό μεταφράζεται σε μέσες απολαβές 12.1 εκατομμυρίων δολαρίων ανά στέλεχος, υψηλότερες από τις συνήθεις απολαβές ενός διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Equilar που εξέτασε 340 διευθύνοντες συμβούλους από εταιρείες του δείκτη S&P 500, οι μέσες απολαβές τους ήταν …μόλις 10,6 εκατομμύρια δολάρια.