Η νέα ζωή του Τζον Μακάφι στον Καναδά

Η νέα ζωή του Τζον Μακάφι στον Καναδά

Μπορεί το «κακό παιδί» της Silicon Valley να απολαμβάνει πλέον την καλλιτεχνική σκηνή του Μόντρεαλ, αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Ύστερα από μία άγρια χρονιά που τον κατέστησε συνώνυμο του «τρελού παρανόμου», ο Τζον Μακάφι επέστρεψε στις ειδήσεις, αφού τα μέσα ενημέρωσης τον θυμήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η Intel -η εταιρεία που αγόρασε την εταιρεία λογισμικού McAfee το 2010- αποφάσισε να μετονομάσει το «παιδί» του Μακάφι σε Intel Security.

Ποια είναι λοιπόν τα τελευταία νέα του Τζον Μακάφι, του εκκεντρικού εκατομμυριούχου που συνέβαλλε στη δημιουργία του λογισμικού που ζει μέσα σε τόσους πολλούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο;

Πρόσφατα, ο Μακάφι δήλωσε στο CNN Money ότι έχασε τα πάντα. Από την ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων περιουσία του μόνο ένα μικρό μέρος γλίτωσε από την κατάρρευση της αγοράς το 2008. Αλλά το «κλίμα» στράβωσε για τα καλά όταν ο Μακάφι διέφυγε από την αστυνομία του Μπελίζε που τον αναζητούσε μανιωδώς για να τον ανακρίνει γύρω από το θάνατο του γείτονά του.

Τελικά, η κυβέρνηση κατέσχεσε το κτήμα του μέσα στη ζούγκλα μαζί με όλα τα κτίρια και την κινητή περιουσία που υπήρχαν μέσα. Τα κτίρια κάηκαν στη συνέχεια κάτω από ύποπτες συνθήκες. «Όλη η ιδιοκτησία μου βρισκόταν στο Μπελίζε. Δεν έχω τίποτα πλέον στην τσέπη μου», είπε.

Διαβάστε ακόμη: Εξομολογήσεις ενός «επικίνδυνου μυαλού»

Ο Μακάφι ζει πλέον σε ένα διαμέρισμα στο Μόντρεαλ του Καναδά μαζί με τη γυναίκα του Τζάνις. Βιοπορίζεται παρέχοντας συμβουλές σε εταιρείες, σχετικά με εξαγορές, τεχνολογία και εσωτερική αναδιοργάνωση. Λατρεύει να ανακαλύπτει νέα εστιατόρια και να επισκέπτεται τις αίθουσες τέχνης της γειτονιάς του.

Η εταιρεία Impact Future Media έχει αναλάβει το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή του Μακάφι, και ο ίδιος αφηγείται τη ζωή του σε αυτό. Μόλις τελειώσουν τα γυρίσματα, σκοπεύει να επιστρέψει στο μέρος που έμενε παλιά, στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια.

Επιμένει ότι η αστυνομία δεν τον κυνηγάει πλέον και ότι το μόνο που θέλει είναι να τον αφήσουν στην ησυχία του. Αλλά όποτε μπορεί, συνεχίζει να ανάβει «φωτιές». Για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η Intel έχασε μία μοναδική ευκαιρία προβολής όταν τον κυνηγούσαν στις ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής. Ισχυρίζεται ότι αντί να απομακρυνθεί από τη μάρκα McAfee, η Intel θα έπρεπε να επωφεληθεί από τις περιπέτειές του, μιλώντας ανοιχτά γι’ αυτές.

«Τα στελέχη θα έπρεπε να αναρωτηθούν: “Πώς μπορούσε να μετατρέψουμε την Intel από μία βαριά κι ασήκωτη εταιρεία σε μία εταιρεία που ταράζει τα νερά;”», είπε ο Μακάφι, προσθέτοντας: «Κάτι πηγαίνει στραβά με το τμήμα μάρκετινγκ. Μάλλον παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά».

Η Intel δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Διαβάστε ακόμη: Σε μείωση προσωπικού 5% προχωρά η Intel