Νέο μήνυμα Σόιμπλε σε Αθήνα: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το χρέος

Νέο μήνυμα Σόιμπλε σε Αθήνα: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το χρέος

Η Γερμανία διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πριν την επανεξέταση της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι πριν γίνει συζήτηση για το εάν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

“Θέλουμε πρώτα να συμφωνηθούν οι μεταρρυθμίσεις”, είπε ειδικότερα, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομιικών της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι η χώρα πρέεπι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε μισθούς και φορολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα πρόσθετα μέτρα, που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές, υπό την προϋπόθεση περαιτέρω ελάφρυνσης χρέους.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως από την πλευρά του θέλει να δείξει στο γερμανικό κοινό, ότι πιέζει την Ελλάδα και ότι πρώτα η Αθήνα θα συμμορφωθεί στα συμφωνηθέντα και μετά θα ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση. Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι εξάλλου ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, με τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU, δηλαδή το δεύτερο κόμμα του συνασπισμού κομμάτων του οποίου ηγείται η Μέρκελ) αλλά και τους Φιλελεύθερους (FPD) να διαφωνούν με οποιοδήποτε μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: news247.gr