Το νέο βίντεο της διαστημικής πτώσης του Felix Baumgartner φέρνει ζάλη!

Το νέο βίντεο της διαστημικής πτώσης του Felix Baumgartner φέρνει ζάλη!

39 χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, όλα μοιάζουν εντελώς διαφορετικά.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την πτώση του Felix Baumgartner από το διάστημα κάνει το γύρω του διαδικτύου και προκαλεί ζάλη!

Στο βίντεο προβάλλεται η πτώση του Baumgarther από τα 39 χιλιόμετρα της στρατόσφαιρας μέχρι την επιφάνεια της Γης μέσω πέντε μικροκαμερών που είχαν τοποθετηθεί πάνω στο κράνος του.

Ο Baumgartner έγινε στις 14 Οκτωβρίου του 2012 ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου χωρίς να βρίσκεται σε σκάφος. Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής έκανε ελεύθερη πτώση με ταχύτητα που έφτασε τα  1.342 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι διάλογοι του Felix με τους υπευθύνους που τον παρακολουθούσαν από τη NASA είναι συγκλονιστικοί καθώς παραλίγο να χάσεις τις αισθήσεις του από τους συνεχείς στροβιλισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Η «απαγορευμένη» διαφήμιση της Σκάρλετ Γιόχανσον

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε πρώτη φορά στις 31 Ιανουαρίου από την GoPro που ήταν και η εταιρεία που τοποθέτησε τις υψηλής ευκρίνειας μικροκάμερες.

Ο Baumgartner δήλωσε σχετικά: «Όταν άρχισα να στροβιλίζομαι εκεί πάνω δεν σκεφτόμουν μόνο ότι μπορεί να πεθάνω, σκεφτόμουν ότι δεν θα καταφέρω να επιτύχω το ρεκόρ για το οποίο προετοιμαζόμουν επτά χρόνια. Φυσικά και φοβόμουν. Φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω και θα χάσω τον έλεγχο.

Όταν πέφτεις από το διάστημα δεν σε ενδιαφέρει η συλλογή στοιχείων, η έρευνα και η παρατήρηση. Γίνεσαι εντελώς ταπεινός και νιώθεις τελείως μικρός. Απέδειξα πάντως πως ένας άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου μπορεί να επιζήσει».