Nielsen: Ο Έλληνας θέλει το δώρο του!

Nielsen: Ο Έλληνας θέλει το δώρο του!

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που έχουν την τελική τιμή ως κριτήριο για την αγορά προϊόντος, οι Έλληνες κυνηγούν το «1+1 δώρο».

«Καλομαθημένοι» εμφανίζονται οι Έλληνες καταναλωτές στην τελευταία έρευνα της Nielsen. Στην έρευνα, η οποία εξετάζει καταναλωτικές συνήθειες 29.000 ατόμων σε 58 χώρες, οι Έλληνες φέρεται να είναι οι τρίτοι στον πλανήτη που έχουν ως κριτήριο για τις αγορές τους το αν το προϊόν που σκοπεύουν να αγοράσουν συνοδεύεται από κάποιο δώρο.

Συγκεκριμένα, σχεδόν τα 3/4 (74%) των Ελλήνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι έλκονται από προϊόντα που συνδυάζονται με κάποιο δώρο. Οι υπόλοιπες χώρες που οι καταναλωτές τους εμφανίζουν αντίστοιχη τάση είναι είτε υποανάπτυκτες είτε υπό ανάπτυξη. Μεγαλύτερα ποσοστά από την Ελλάδα συγκεντρώνουν μόνο οι Φιλιππίνες (77%) και το Βιετνάμ (75%), ενώ πολύ κοντά στη χώρα μας βρίσκονται η Τουρκία (72%) το Περού (72%) και η Ρουμανία (71%).

Η ελληνική αυτή συνήθεια είναι σημαντικά πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (58%) και ακόμη περισσότερο από τον ευρωπαϊκό (52%). Όπως προκύπτει απο την έρευνα κύριο κριτήριο για τους ευρωπαίους καταναλωτές σε ποσοστό 65% είναι η τελική τιμή του προϊόντος.

Διαβάστε ακόμη: Περισσότερη εμπιστοσύνη στις αγορές δείχνουν οι Έλληνες