«Οι (ν)τροπολογίες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου»

«Οι (ν)τροπολογίες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου»

Τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» της διακυβέρνησης Σαμαρά παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική εκδήλωση. 

Τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» παρουσίασε την Πέμπτη η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η έκδοση αυτή καταγράφει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά κατά τη διετία 2012-2014, μέσα από σκανδαλώδεις τροπολογίες, χαριστικές διατάξεις και παρεμβάσεις «άφεσης αμαρτιών».

Όπως αναφέρεται στην έκδοση «για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαφάνεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Το ίδιο και η λαϊκή συμμετοχή, με τους πολίτες κοινωνούς των προβλημάτων και ενήμερους για κάθε μεθόδευση που ένας στενός κύκλος διαπλεκόμενης εξουσίας δρομολογεί προς όφελος λίγων και εις βάρος των πολλών, του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνίας».

Η υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δίνουμε στους πολίτες, ως εργαλείο εγρήγορσης και αντίστασης απέναντι σε μια εξουσία που τους περιφρονεί, τους εμπαίζει και τους καταδυναστεύει, τη Μαύρη Βίβλο της Ντροπής: μια συγκεντρωτική καταγραφή ντροπιαστικών ρυθμίσεων και μεθοδεύσεων με τις οποίες η κυβέρνηση Σαμαρά επί δύο χρόνια (2012-2014) δρομολογεί την αμνήστευση ποινικών ευθυνών, τη φορολογική και επιχειρηματική διευκόλυνση των εκλεκτών της, την ασυλία, ατιμωρησία και ασυδοσία όσων άσκησαν ή ασκούν εξουσία ή διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και δημόσια περιουσία. Απολογισμός: πρωτογενές πλεόνασμα ονειδιστικών πρακτικών εξυπηρέτησης εαυτών, αλλήλων και «ημετέρων», άφεσης αμαρτιών και ευθυνών με τη σφραγίδα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έτσι “σώζουν τη χώρα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη της ανατροπής και για την αποκατάσταση της ισονομίας. Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη μάχη αυτή».

Διαβάστε ακόμη: 

«Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία» το μήνυμα-νίκης Τσίπρα

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις