Ο απαγορευμένος δεκάλογος των επιχειρήσεων

Ο απαγορευμένος δεκάλογος των επιχειρήσεων

Διαβάστε όσα δεν θα έλεγαν ποτέ δημόσια οι επιχειρηματίες.

«Μπορώ να τα καταφέρω. Είμαι ο καλύτερος». Αυτό είναι το πιο γνωστό μότο στα βιβλία αυτόβελτίωσης για να πιστέψει κανείς στον εαυτό του. Δε ξέρω αν πετυχαίνει, αλλά σας έχουμε τα πράγματα που οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δε λένε ποτέ.

  • «Αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή ιδέα»

Ο καθένας έχει ιδέες, η ιδέα όμως που αξίζει πραγματικά είναι και αυτή που εν τέλει θα γίνει πράξη. Αν ψάχνετε τον τρόπο για να αλλάξετε τη ζωή σας ή την επιχείρηση σας, κάντε ένα βήμα πίσω και συγκεντρωθείτε – δείτε προσεκτικά τις επιλογές και σκεφτείτε με για ποιον τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Δεν πρέπει να έχετε απλά μια ιδέα, αλλά την καλύτερη ιδέα.

  • «Το αξίζω»

Σίγουρα έχετε δουλέψει σκληρά και έχετε θυσιάσει χρόνο, κόπο και χρήματα, αλλά αυτά δεν είναι ούτε προϋπόθεση ούτε λόγος για να πετύχετε, είναι απλά ένα βήμα.

  • «Μακάρι να είχα μεγαλύτερο κεφάλαιο»

Η έρευνα του Census Bureau έδειξε πως το 30% των μικρών επιχειρήσεων ξεκίνησαν με ένα budget λιγότερο των 5.000 δολαρίων και 10% αυτών χρησιμοποιούν δικά τους χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα. Μπορεί να μην έχετε τον έλεγχο του κεφαλαίου, αλλά έχετε έλεγχο επί των εσόδων και εξόδων της εταιρείας.
Σταματήστε να ανησυχείτε για το κεφάλαιο που δεν έχουν και να επικεντρωθείτε στις ήδη υπάρχουσες πηγές.

  • «Όλα θα λυθούν μόλις κάνουμε μερικές περικοπές»

Είναι η φύση του επιχειρηματία τέτοια να επικεντρώνεται στην αύξηση της παραγωγικότητας ελαχιστοποιώντας το κόστος. Συχνά, όμως, είναι δύσκολο να αυξήσετε με αυτό τον τρόπο τα κέρδη σας, ειδικά στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Η εναλλακτική; Πουλήστε.

  • «Θα βασιστώ στην εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι πελάτες»

Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να κερδηθεί, αλλά εύκολο να χαθεί. Μην ξεχνάτε πως εξαρτάται άμεσα από το προσωπικό τους ενδιαφέρον. Όσο αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα μεταξύ εταιρειών, θα νικήσει όποιος έχει τις χαμηλότερες τιμές και το καλύτερο προϊόν

«Ας επικεντρωθούμε στο μάρκετινγκ και την ενημέρωση του κοινού»

Μέχρι να χαραχθεί κάτι στη μνήμη πρέπει να το δει αρκετές φορές. Δυστυχώς οι start ups δεν έχουν αυτή τη πολυτέλεια του χρόνου. Προσπαθήστε να κάνετε μικρά και σταθερά βήματα. Μια καλή «πρώτη εντύπωση» και μετά συνεχόμενα «χτυπήματα», χωρίς όμως να ξεχάσετε τη παραγωγή και την ποιότητα των υπηρεσιών.

  • «Θέλω να λειτουργούμε σαν μια οικογένεια»

Είναι ωραίο να υπάρχει ένα φιλικό περιβάλλον στην εργασία, αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια. Σε μια «οικογένεια» δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες, στην εργασία πρέπει και επιβάλλεται.

  • «Είμαι ένα κομμάτι του παζλ»

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά ως ένα σημείο. Το παζλ είναι δικό σας. Όλοι οι υπάλληλοι είναι σημαντικοί, αλλά εσείς περισσότερο λόγω κύρους και επειδή έχετε τη μεγαλύτερη ευθύνη. Η επιχείρηση σας είναι η αντανάκλαση σας.

  • «Η φήμη μας θα μεγαλώσει αν όλοι μιλάνε για εμάς»

Μπορεί ο ένας να μιλήσει στον γνωστό του για την επιχείρηση σας και αυτό σε κάποιον άλλον και ούτω καθεξής, αλλά αυτή η τακτική δε θα σας δημιουργήσει πιστούς πελάτες. Πρέπει να μπείτε ενεργά στην αγορά και να τους δώσετε λόγους για να πιστέψουν σε εσάς.

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα λόγοι για να σταματήσετε να εργάζεστε τόσο σκληρά

Πως να αντιμετωπίσετε την έντονη κριτική στην εργασία σας

Τα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν την καριέρα σας