O υπέροχος Μr. Foster του…Ελληνικού

O υπέροχος Μr. Foster του…Ελληνικού

Ο «sir της αρχιτεκτονικής», έρχεται για να αφήσει το στίγμα του στην Ελλάδα.

Είναι ο 79χρονος Νόρμαν Φόστερ, ο παγκοσμίου φήμης Άγγλος αρχιτέκτονας που με την ομάδα του Foster and Partners υπογράφει το master plan του σχήματος της Lamda Development για την μεγαλύτερη παρέμβαση στην Αθήνα: Την αναμόρφωση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, ένα έργο που θα δώσει άλλο χαρακτήρα στην πρωτεύουσα.

Ποιος είναι «ο υπέροχος κύριος Φόστερ»; Πώς έφθασε από μια μουντή εργατούπολη κοντά στο Μάντσεστερ στο σημείο να μιλούν όλοι στον κόσμο με θαυμασμό για εκείνον; Και τι εννοεί όταν επαναλαμβάνει στους συνεργάτες του το προσωπικό του μότο: «Να σχεδιάζετε κτίρια που συγκινούν το πνεύμα και την καρδιά του ανθρώπου»; Η αρχιτεκτονική για εκείνον, έχει… ψυχή!

Γεννήθηκε πριν από 79 χρόνια, την 1η Ιουνίου του 1935, στο Στόκπορτ, από μια οικογένεια εργατική. Ηταν φυσικά ταλαντούχος, με καλές αποδόσεις στο σχολείο, και έδειξε ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική. Στα 16 του, εργάστηκε στο γραφείο πόλης Treasurer’s του Μάντσεστερ, πριν καταταγεί στην βασιλική πολεμική αεροπορία.

Δείτε: Έτσι θα γίνει το Ελληνικό

Σήμερα, το γραφείο Foster and Partners αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο. Εχει κερδίσει πάνω από 100 αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και η αισθητική σφραγίδα των έργων του προκαλεί θαυμασμό και αποτελεί τουριστικές ατραξιόν σε όλο τον κόσμο. Η ανακαίνιση της γερμανικής Βουλής, του περίφημου Ράιχσταγκ, φέρει την υπογραφή του, το ίδιο και δύο ποδοσφαιρικά «μνημεία», το νέο Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα και το Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr