Ο Κινέζος Μπάφετ που επενδύει στο Ελληνικό

Ο Κινέζος Μπάφετ που επενδύει στο Ελληνικό

H κινεζική Fosun και ο ταλαντούχος Guo Guangchang που συμπράττουν με την Lamda Development.  

27 Νοεμβρίου του 2013. Το αεροσκάφος με τους ανθρώπους της Fosun βρίσκεται μετά από πολύωρο ταξίδι στον αττικό ουρανό. Ο Guo Guangchang έχει την δυνατότητα για πρώτη φορά να δει από ψηλά το αεροδρόμιο του Ελληνικού στο οποίο πλέον, μέσω του ομίλου Fosun που ηγείται, είναι βασικός μέτοχος μαζί με την Lamda Development και την Al Mabaar από το Άμπου Ντάμπι. Λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον πλουσιότερο κάτοικο της Σαγκάη θα υποδεχθεί o Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο Πρόεδρος και δημιουργός της Folli Follie και ουσιαστικά ο πρώτος Έλληνας με τον οποίο έκανε μπίζνες.

Τον Μάιο του 2011 η Fosun απέκτησε το 13,85% της ελληνικής αλυσίδας κοσμημάτων σε μία συνεργασία που και οι δύο πλευρές βγήκαν ωφελημένες. Από τα 98 καταστήματα που διέθετε η Folli Follie στην Κίνα πριν από την επένδυση της Fosun βρέθηκε στο τέλος του 2013 με 200 καταστήματα, ενώ το 2014 οι ρυθμοί επιταχύνονται και πλέον η αλυσίδα κοσμημάτων ανοίγει κατά μέσο όρο ένα κατάστημα την εβδομάδα στην χώρα του Μάο.

Δείτε: Το πριν και το μετά για το Ελληνικό

Πίσω από αυτή την συνεργασία το δικό της κομμάτι ευθύνης έχει η σύζυγος του κ. Guangchang η (πρώην) δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού Shanghai Oriental TV, Wang Jinyuan. O Κινέζος Μπάφετ, όπως είναι το προσωνύμιο που έχουν δώσει στο αφεντικό της Fosun, την γνώρισε σε μία εκπομπή της ως συνεντευξιαζόμενος, την ερωτεύτηκε και την έκανε σύζυγο του.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr