Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τα ηνία της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τα ηνία της ΝΔ
O νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016. Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το απόγευμα της αναμένεται η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων- Σήμερα στις 12:00 η τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ να διαψεύσει όλους όσοι τον ήθελαν αουτσάιντερ, να καλύψει μία διψήφια διαφορά μονάδων από τον πρωτοπόρο στον πρώτο γύρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να πάρει την νίκη και την ηγεσία της ΝΔ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, με καταμετρημένο το 70% της επικράτειας ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ η διαφορά αναμένεται να «ανοίξει» μετά την ενσωμάτωση όλων των εκλογικών κέντρων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, όπου ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει κατά κράτος τον αντίπαλό του. Η ανακοίνωση του επίσημου τελικού αποτελέσματος αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η εντολή είναι ξεκάθαρη, να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας» και προσέθεσε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον φίλο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη ημέρα. Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, τους βουλευτές, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο πρόκειται να συναντηθεί εντός της εβδομάδας, καθώς και με σειρά πολιτικών προσώπων που έσπευσαν να τον συγχαρούν.

Ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι σήμερα τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ εξέλεξαν νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μητσοτάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο, όπως είπε, έργο του. «Θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση της παράταξης ώστε να καταστεί μεγάλη, σύγχρονη, φιλοευρωπαϊκή, εναλλακτική δύναμη για τον τόπο. Το ίδιο θα κάνουν και τα στελέχη του κόμματος. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Μόνο νικητές. Συντεταγμένα θα βαδίσουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Μητσοτάκης πριν φτάσει στο εκλογικό του κέντρο για τις νικητήριες δηλώσεις πέρασε από το σπίτι του πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να δεχθεί τις ευχές του. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας που αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη νίκη Μητσοτάκη στην «έδρα» του Καραμανλή