Ο Παπανδρέου ήρεμος στο Ηράκλειο, ο Βενιζέλος σε «αναμμένα κάρβουνα»

Ο Παπανδρέου ήρεμος στο Ηράκλειο, ο Βενιζέλος σε «αναμμένα κάρβουνα»

O πρώην πρωθυπουργός άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ – Τι δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης για την κοινή παρουσία τους σε εκδήλωση. 

Μια μικρή παράταση στις διακοπές του Πάσχα αποφάσισε να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το prismanews.gr. Ο ίδιος εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής στο εστιατόριο Λαδόκολλα να γευματίζει με την κόρη του, χαλαρός, χωρίς να προσπαθεί να αποφύγει τους φωτογράφους.

Στην Αθήνα όμως, μόνο χαλαροί δεν είναι στην Ιπποκράτους, όπου επικρατεί έντονος εκνευρισμός λόγω της κίνησης του πρώην προέδρου του κόμματος να παρουσιάσει τη Δευτέρα μαζί με τον Φώτη Κουβέλη το βιβλίο της πρώην «πράσινης» ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά, η οποία τώρα είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κάλεσε ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό να πει εάν στηρίζει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας καυστικά πως «το μόνο που απομένει στον Γ. Παπανδρέου είναι να πάει να δηλώσει ότι στηρίζει ΔΗΜΑΡ». Βουλευτές και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως χτύπημα του Γ. Παπανδρέου εναντίον της Ελιάς και μάλιστα μέσα στην προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν έχει εμφανιστεί σε καμία προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς.

Επισήμως πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να σχολιάσουν την κίνηση Παπανδρέου, με τον γραμματέα επικοινωνίας Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Σκάι, να αρκείται στη δήλωση ότι «ο κ. Παπανδρέου πρέπει να στηρίζει την Ελιά».

Διαβάστε ακόμη: Ο Παπανδρέου στο ίδιο τραπέζι με τον Κουβέλη

Κουβέλης: «Ο Παπανδρέου δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ»
Δεν υπάρχει «υπόβαθρο» στην κοινή του εμφάνιση με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για προσχώρηση στη ΔΗΜΑΡ», εξήγησε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε πως «η συνάντηση δεν έχει τίποτα από κάτω». Παρόλα αυτά αναγνώρισε ότι «καταγράφεται μία εικόνα», όταν ο κ. Παπανδρέου επιλέγει να παρουσιάσει ένα βιβλίο πρώην συνεργάτιδάς του.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι είναι ζητούμενο να συγκροτηθεί η Κεντροαριστερά, που θα έχει συγκεκριμένη παρουσία στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. «Η χώρα μπαίνει σε ένα δρόμο κυβερνήσεων συνεργασίας που θα πρέπει να είναι προοδευτικές, να στηρίζονται σε συγκεκριμένη κυβερνητική βάση και που θα πρέπει να εξασφαλίζουν φερεγγυότητα ότι τα όσα συμφωνούνται θα τηρούνται», σημείωσε.