Μεξικανός δισεκατομμυριούχος «παίρνει θέση» στις απαιτήσεις Τραμπ

Μεξικανός δισεκατομμυριούχος «παίρνει θέση» στις απαιτήσεις Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στο Twitter ότι ο Μεξικανός ομόλογός του θα έπρεπε να μην πάει στις ΗΠΑ αν δεν πληρώσει το τείχος.

Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο ίδιος δε συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις Τύπου, ενώ ένας εκπρόσωπός του δήλωσε ότι θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Κατά το τελευταίο 48ωρο έχει κλιμακωθεί η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά την εξαγγελία του Τραμπ για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και τη ματαίωση της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και το Μεξικανού ομολόγου του, Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Οι δύο χώρες βρίσκονται στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου, καθώς ο Τραμπ έχει εξαγγείλει ότι το οικονομικό κόστος για την κατασκευή του τείχους θα καλυφθεί από το Μεξικό, ενώ η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει απειλήσει με την επιβολή δασμού 20% στα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό, αλλά και την αποχώρηση από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου στη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δισεκατομμυριούχος Σλιμ, είχε δήλωσε ότι τα σχέδια του Τραμπ θα καταστρέψουν την αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Σλίμ φαίνεται να μετέβαλε τη στάση του, δηλώνοντας ότι αν επιτύχει ο Τραμπ, θα είναι καλά νέα για το Μεξικό.

Ο πρόεδρος του Μεξικό ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Μεξικό Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε ότι ακύρωσε το σχέδιό του να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα, αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ τον προέτρεψε να μην πάει στην Ουάσινγκτον αν δεν είναι έτοιμος να συζητήσει την αποπληρωμή του τείχους που ο Ρεπουμπλικάνος σχεδιάζει να ανεγερθεί στα σύνορα των δύο κρατών.

«Σήμερα το πρωί ενημερώσαμε τον Λευκό Οίκο ότι δεν θα παραστώ στη συνάντηση εργασίας που προγραμματιζόταν για την ερχόμενη Τρίτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε ο Πένια Νιέτο σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Το Μεξικό επαναλαμβάνει ότι έχει τη βούληση να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να επιτευχθούν συμφωνίες που ωφελούν και τα δύο έθνη», πρόσθεσε ο ίδιος.