Ο Σνόουντεν βρήκε δουλειά

Ο Σνόουντεν βρήκε δουλειά

Αναλαμβάνει επικεφαλής σε site στη Ρωσία!

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν βρήκε δουλειά σε έναν ιστότοπο στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο, δήλωσε σήμερα Ρώσος δικηγόρος που βρίσκεται σε επαφή μαζί του. «Ο Έντουαρντ ξεκινάει δουλειά τον Νοέμβριο», δήλωσε ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Θα παρέχει υποστήριξη σε έναν μεγάλο ρωσικό ιστότοπο», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι δεν αναφέρει το όνομα της ιστοσελίδας για «λόγους ασφαλείας».

Στον ιστότοπο μίας ταμπλόιντ δημοσιεύθηκε σήμερα μία φωτογραφία του Σνόουντεν σε μίνι κρουαζιέρα σε ποταμό της Μόσχας το περασμένο καλοκαίρι και νωρίτερα στον ίδιο ιστότοπο δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία ενός άνδρα που μοιάζει να είναι ο Σνόουντεν καθώς σπρώχνει το καρότσι του σούπερ μάρκετ στον χώρο στάθμευσής του.

Πρόσβαση στα δεδομένα της Yahoo! και της Google είχε αποκτήσει η NSA

Ο 30χρονος Σνόουντεν, πρώην τεχνικός σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και της CIA, έδωσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση. Κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και τον Ιούνιο μετέβη στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει απορρίψει το αμερικανικό αίτημα έκδοσης του Σνόουντεν στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία και στις αρχές Αυγούστου του παραχώρησε πολιτικό άσυλο που μπορεί να ανανεώνεται ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr