O Στουρνάρας εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών;

O Στουρνάρας εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών;

«Έκλεισε ο κύκλος μου στο υπουργείο – Η χώρα βγήκε από τον τάφο» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Έτοιμος να κουνήσει μαντήλι στην κυβέρνηση φέρεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Με δηλώσεις του στον κυριακάτικο τύπο αναφέρει πως ο κύκλος του στο συγκεκριμένο υπουργείο έχει κλείσει.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών. Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι», είπε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ενώ κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του ανέφερε πως: «Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε πολλές φορές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου».

Σύμφωνα με το « Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη κλεισμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό για να αποφασίσουν για το «μέλλον» του αφού αναχωρήσουν από την Αθήνα τα μέλη του Eurogroup και Ecofin ( συνεδριάζουν ατύπως την Τρίτη ) και έχει διευθετηθεί οριστικά η καταβολή της δόσης.

Σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως αν ξεπεραστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υψηλότερο του προϋπολογισθέντος, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του γενικότερου επιπέδου της φορολογίας στη χώρα.

Παράλληλα ανέφερε πως εφόσον υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, τότε η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει σε ικανοποιητικό επίπεδο τις προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος.

Για το μέλλον του κ. Στουρνάρα η μετακίνηση του στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς τον Ιούνιο λήγει η θητεία Προβόπουλου, παραμένει το ισχυρότερο από τα ενδεχόμενα , μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: To θρίλερ των ευρωεκλογών